DM i holdspring kommer til Han Herreds Hestesportsklub

Foto: Han Herreds Hestesportsklub
Print Friendly, PDF & Email

DM i holdspring kommer til Han Herreds Hestesportsklub

I Han Herreds Hestesportsklub har de set ind i en travl periode med stævner – men endnu vildere blev det, da Dansk Rideforbund (DRF) delte et opslag om at de manglede arrangører til et B-stævne (landsstævne) i uge 35.

“Efter et møde to dage efter opslaget, hvor fordele og ulemper blev snakket igennem, og mulighederne drøftet, sendte vi en ansøgning – og 10 dage senere kom budskabet fra rideforbundet, at vi har fået tildelt stævnet. VILDT. Til stævnet skal vi også afvikle 4.kvalifikation af Danmarksmesterskaberne for hold”, lyder det fra en spændt og stolt formand for Han Herreds Hestesportsklub, Trine Henriksen.

”Vi er glade for, at Dansk Varmblod Rideklub og Han Herreds Hestesportsklub har lyst til at prøve kræfter med B-stævner. Klubben er i forvejen erfaren stævnearrangører med rigtig gode faciliteter – det er noget vi ved, at rytterne sætter stor pris på,” fortæller klub og sportschef Anne Silfwander.

Han Herreds Hestesporstklub glæder sig over at være blevet tildelt stævnet:

“Det er helt fantastisk. Det var lidt et sats, da vi ansøgte, men vi blev enige om, at nu gav vi det et skud, og nu står vi her. Nu får vi rigtig travlt efter sommerferien, men vi glæder os helt vildt”, fortæller Trine Henriksen

Særligt holdkonkurrencerne, synes Trine bliver spændende:

“Det er altid fedt at holde holdkonkurrencer. Det giver sådan en god stemning, når der er holdridning. Det er altid en god dag, fordi folk bliver og bakker op om hinanden, og man kan mærke spændingen rundt på hele stævnepladsen”, siger Trine.

At blive tildelt et landsstævne som almindelig frivillig forening er ikke noget mange klubber opnår. Det er efterhånden rigtig mange private arrangører, hvilket facilitetsmæssigt er godt – men for den frivillige del af hestesporten, der hvor man som barn kan starte og lære at gå til ”hest” – altså lære om at have hest, fodre, pleje og aflæse hesten ligeså vel som at ride.

” Ja, den del bliver mindre ved de mange private stævnearrangører, så vi tror på, vi gør en forskel på det også”, oplyser Trine og fortsætter:

“Vi regner med, at der kommer ryttere fra hele Danmark, og mange får behov for overnatning. Vi håber på mellem 300 og 400 ryttere og op mod 250 starter om dagen – og vi GLÆDER os til at vise dette fantastisk område vi bor i frem for alle der kommer forbi”.

“Ud over landsstævnet med kvalifikation til Danmarksmesterskaberne, så er der følgende stævner på programmet også, hvilket gør, at vi i den grad skal vise, at hele klubben kan rykke sammen i bussen, så vi kan vise hvor kanon en klub og frivillige vi har, og så vi rigtig kan hygge os sammen på rideskolen samtidig med at vi afholder stævner”.

Uge21 (D-stævne i spring og dressur med E-klasser)

Uge 24 (C-spring med individuelle distriktsmesterskaber i spring)

Uge 32 (c-dressur med dressurens venner cup)

Uge 35 (B-stævne spring)

Uge 37 (C-spring med distriktets holdmesterskaber)

Uge 43 (C-spring)

Uge 52 (nytårs C-dressur)

I år har Vesterstrand Ridecenter desuden 40 års jubilæum – og klubben har 45 års jubilæum.