Divisionsklassikeren mod lokalrivalerne fra Thisted FC er tilbage – kamp onsdag aften

Cheftræner Bo Zinck FOTO: Thomas Jansen
Print Friendly, PDF & Email

Onsdag aften venter en af de nordjyske fodboldaftener mange ser særligt frem til. Her mødes Thisted FC og Jammerbugt FC til et brag af en divisionsdyst.

Thisted FC er tilbage i 2. division, og det betyder bl.a. også, at der igen er disse intense lokalbrag på programmet – og spændingen er ikke mindre denne gang. Ventetiden har nemlig været længere end normalt, da Thyboerne har tilbragt de seneste sæsoner i landets næstbedst række. Nu er de tilbage og Jammerbugt FC står klar til at byde dem velkommen med et fast og bestemt greb onsdag aften.

I det hele taget har det ikke været nogen videre imødekommende velkomst det tilbagevendte 2. divisionshold har fået. De første kampe endte således i nederlag, men i seneste runde fandt Thisted FC fodfæstet igen med en sejr i Ringkøbing, hvor Jammerbugt FC måtte nøjes med 1-1 i premieren.

Selvom det måske ikke ligefrem bliver åbne arme, der møder thyboerne onsdag, så har Jammerbugt FC lejren bestemt glædet sig til gensynet og til de kampe, der sætter ekstra krydderi på sæsonen.

Det går sjældent stille for sig og der er så mange spændende kampe mellem de to mandskaber, hvis man lader tankerne vandre sæsoner tilbage. Nu gælder det igen.

– Det bliver en fed kamp. Det er en kamp, som har sit eget liv. Det husker jeg tydeligt, de gange jeg spillede i den stribede trøje, fortæller Glenn Rask, der er en blandt fem Jammerbugt FC spillere med en Thisted FC fortid. En kategori cheftræner, Bo Zinck, også kan slutte sig til.

Også i Thisted lejren kan trækkes spor til Jammerbugt FC, ikke mindst med Henning P, og i det hele taget er der lagt op til en på mange niveauer spændende kamp onsdag aften i Thy. En dyst med masser af relationer, masser af kvalitet og masser af intensitet. Men selvom det er en af de kampe begge lejre har et ekstra stærkt ønske om at vinde, så har der altid været tale om en positiv rivalisering.

– Det bliver en hård kamp, hvor der helt sikkert bliver gået til stålet. Det gælder om i disse kampe, at finde det rigtige spændingsniveau. Jeg har personligt rigtig mange relationer til mange af spillerne, trænerne og folk omkring klubben i Thisted, lyder det fra Glenn Rask, der fortsætter;

– Jeg har jo prøvet at spille mod Jammerbugt FC, så jeg ved også godt, at spillerne i Thy sætter sig ekstra meget op.

Jo, gensynsglæden får uden tvivl sin helt egen form for intensitet onsdag aften – og det på den gode måde vel at mærke. Og selvom relationerne er mange, er der også sket meget siden sidste gang de to hold krydsede klinger. Det var tilbage i efteråret 2016, hvor begge hold snuppede en sejr hver. Den samlede målscore lød på 4-4, og det var i øvrigt Jammerbugt FC’s egen Sonny Jakobsen, som stod for alle thyboernes fire kasser. Vi håber, han finder vej til nettet igen onsdag.

– Thisted er et hold med en meget ny opstilling af spillere. Der er dygtige fodboldspillere, som kan noget på egen hånd, og så knokler de for hinanden. Vi ved godt selv, at vi har spillet bedre end til de to point, vi har fået. Når det så er sagt, så har vi ikke formået at få scoret på de mange chancer, vi har haft, og derfor har vi heller ikke hevet første sejr endnu. Vi har trænet rigtig godt og målrettet det seneste stykke tid, så jeg er sikker på, at vi får første sejr mod Thisted FC, lyder det målrettet og motiveret fra Glenn Rask, inden han slutteligt understreger vigtigheden af kampen.

– Der er ingen tvivl om, at onsdag vil vi alle dø med støvlerne på for Jammerbugt FC!

Jo, der er lagt op til en intens, spændende, medrivende og målrig kamp, som vi har for vane at få, når Jammerbugt FC og Thisted FC træder på grønsværen sammen.

Det er onsdag aften, d. 21. august, med kick off kl. 19.00 på Sparekassen Thy Arena.