DIF bevæger Saltum IF eSport

Privat foto: Fysisk aktivitet til eSports træning
Print Friendly, PDF & Email


DIF bevæger Saltum IF eSport

I et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Center for Ungdomsstudier går Mutlas, der er en del af Saltum IF, nu ind i projekt ”Esport & Bevægelse”.


I Saltum IF eSport er vi glade for at fortælle, at vi har indgået et samarbejde med DIF omkring esport og bevægelse udtaler Rie Hovalt, som er en af initiativtagerne til esporten i Saltum IF.

Og fortsætter, ”Vi har altid haft oplevelsen af, at de unge, som kommer i foreningen, ikke har noget imod, at bevægelse er en naturlig del af det at gå til esport hos os. Fx bruger vi allerede tid på at få de unge til at være fysisk aktive, men vi glæder os til at få inspiration til flere aktiviteter fra forløbet med DIF. 

I de næste 8 uger har Esport & Bevægelse-projektet fået lov til at byde ind med en plan for, hvordan bevægelse kan blive en fast del af vores træning, og vi glæder os til at se, hvordan både de unge og dres forældre vil tage imod initiativet. Vi har aldrig været bange for en udfordring i Mutlas eSport, så vi går ind i projektet med stor nysgerrighed på både anbefalinger og træningsprogrammer.”]

Jørgen Rossen, som er esportskonsulent i Danmarks Idrætsforbund (DIF) ser stort potentiale i samarbejdet med Mutlas eSport: ”Det, at Saltum IF har haft mod på at hoppe med ind i projektet og være en aktiv medspiller, betyder meget for os! De kommer til at hjælpe os med at prøve en masse spændende øvelser af, som kombinerer esport med bevægelse, ligesom de i en periode har turde sige ja til at følge DIF’s anbefalinger for Esport & Bevægelse: At man skal have respekt for esporten, tilpasse bevægelsen til rammerne, være systematisk og sidst men ikke mindst, huske legen!”

Asbjørn Jensen, projektleder hos Center for Ungdomsstudier supplerer: ”Saltum IF og de andre foreninger fra hele landet, der er med i projektet, giver vores initiativer luft under vingerne. De viser, at det ikke er farligt at kaste sig ud i at få bevægelse ind i esporten, og vores undersøgelser viser, at både medlemmer og forældre tager godt imod, at esportstræningen ikke udelukkende foregår foran skærmen. Fx har flere medlemmer omtalt, at man bedre lærer de andre at kende på holdet når man laver aktiviteter, hvor man kigger hinanden i øjnene. Men det er vigtigt at huske, at gamerne går til esport – ikke til tennis – så derfor har aktiviteterne relevans for de spil, der spilles, og fylder langt fra hele træningen.”

”Ja, og så er det sjovt! Det er sgu det vigtigste, når man har med børn og unge at gøre” tilføjer Jørgen

Rossen fra Danmarks Idrætsforbund.

– – – – – – – – – – – – – –

Esport & Bevægelse er et fælles projekt mellem Danmarks Idrætsforbund og Center for Ungdomsstudier.

Formålet med projektet er at gøre bevægelse til en naturlig del af træningen i de danske esportsforeninger og sikre at esport forbliver en sund, sjov og skadesfri aktivitet.

Projektet er støttet af: DIF, CUR, Novo Nordisk Fonden og Aalborg Universitet.