DI: Glædeligt at piloter og SAS er enige

Branchedirektør Karsten Lauritzen, DI Transport

I landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, er der glæde over, at SAS og piloterne er blevet enige om en overenskomst. Det er afgørende for både erhvervsfolk, ferierejsende og hele turismesektoren.

Efter 15 dage med strejke er SAS og SAS Scandinavias pilotforening blevet enige om en 5,5 årig overenskomst. I Dansk Industri (DI) er der glæde over, at der er opnået enighed.

-- annonce ---

– Det har taget lang tid og været svært, men det er meget glædeligt, at piloterne og SAS er blevet enige om en aftale. Overenskomsten  vil forhåbentlig skabe den nødvendige ro, så SAS kan komme videre med planen, som skal gøre selskabet levedygtigt i fremtiden, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport.

DI’s branchedirektør påpeger, at strejken har ramt hårdt midt i højsæsonen for ferierejser.

– Strejken har haft urimeligt store konsekvenser for SAS’ kunder, som har fået aflyst deres ferie eller er strandet i udlandet. Nu skal flyene på vingerne hurtigst muligt. Alle skal arbejde sammen om at få de strandede passagerer hjem og sendt andre afsted på den ferie, de har glædet sig til, siger Karsten Lauritzen.

Selvom overenskomsten nu er på plads, så vil strejken have betydelige økonomiske konsekvenser.

– Der udestår stadig en stor opgave med at omdanne SAS til et levedygtigt flyselskab. Situationen  er blevet endnu mere dyster efter to uger med strejker, som har drænet SAS for omkring en milliard kroner. Alle bør nu arbejde sammen om at sikre den nødvendige tiltro til selskabet, så det bliver muligt at skaffe kapital, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

– Det har enorm betydning for Danmark, at vi har et stort netværksselskab med base i København. Det betyder, at erhvervsfolk og ferierejsende kan komme direkte til og fra København over Atlanten, til Asien eller destinationer i Europa. Et stærkt SAS er også helt afgørende for hoteller, restauranter og andre dele af turismesektoren, siger Karsten Lauritzen.