DI: Glædeligt at flere unge søger en videregående uddannelse

DI
Print Friendly, PDF & Email

Erhvervslivet glæder sig over, at mange flere unge vil ind på en videregående uddannelse, og nu opfordrer Dansk Industri uddannelsesinstitutionerne til at øge optaget – ikke mindst på de uddannelser, der har lav ledighed og som er efterspurgte af erhvervslivet.

– Jeg er rigtig glad for, at så mange unge har valgt at søge ind på en videregående uddannelse, selv om de måske havde andre planer for det kommende år. Uddannelse er den bedste investering i deres fremtidsmuligheder, siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør i DI.


94.604 unge har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er en stigning på 7 pct. i forhold til sidste år. Det var forventet, at flere ville søge ind på en videregående uddannelser som følge af Corona.

– Vi håber især, at de unge har søgt mod uddannelser med gode beskæftigelsesmuligheder, og hvor man kan gøre en forskel i forhold til de grønne omstilling. Vi står stadig over for store klimaudfordringer, hvor vi får brug for at udvikle nye energiformer og bæredygtige teknologiske løsninger. Derfor håber vi, at flere har søgt ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, som giver en helt unik mulighed for at være med til at løse klimaudfordringerne, siger Mette Fjord Sørensen.

-Vi ved, at der er mange kvalificerede ansøgere, som bliver afvist, selv om de søger ind på uddannelser med lav ledighed og gode beskæftigelsesmuligheder. Det er at smide guld på gaden, og derfor må uddannelsesinstitutionerne på banen og oprette de pladser, der skal til, siger Mette Fjord Sørensen.