DGI Huset i Aabybro: Lokal arbejdskraftmesse trak 300 besøgende

Der var tæt pakket til Jammerbugt Arbejdskraftmesse 2022. Foto: Privat

Efter et par års pause grundet restriktioner i forbindelse med Corona-pandemien kunne Jobcenter Jammerbugt og Vækst Jammerbugt den 21. april atter åbne dørene til Jammerbugt Arbejdskraftmesse i DGI Huset i Aabybro. Behovet for arbejdskraft er større end nogensinde, og ledigheden er historisk lav. Alligevel havde de 18 deltagende virksomheder besøg af mere end 300 ledige og dimittender, der stod klar til at tage et job. Det glæder formanden for beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune, Diana Aarestrup.

”Vi har pt. kun ca. 450 forsikrede ledige i Jammerbugt Kommune, og mange virksomheder har store udfordringer med at finde den arbejdskraft, der er nødvendig for at fastholde væksten. Derfor er det også ekstra glædeligt, at vi med arbejdskraftmessen kunne skabe en ramme, der netop inviterer til match og jobskabelse”.

-- annonce ---

Kulturhuset Blokhus får 10 kandidater til samtale efter messen
En af de lokale virksomheder, der deltog på messen, var Kulturhuset Blokhus. De har behov for køkkenpersonale samt serverings- og butikspersonale, og de havde derfor flere ledige stillinger med på messen. Indehaver John Andersen kunne ved dagens afslutning melde, at flere kandidater skulle til samtale til disse stillinger. ”Forud for messen var vi ikke helt sikre på, om der kom nogle til vores branche inden for specielt butik og café, køkken og restaurant. Vi blev dog meget positivt overraskede over den fine tilstrømning af interesserede jobsøgende. Vi fik noteret ikke mindre end 18 kandidater til såvel deltids, som til fuldtidsjob. Heraf har vi nu udvalgt 10 gode emner, som vi skal have møde med i de kommende uger, og så forventer vi at få taget dem ind på nogle prøvevagter et par dage for at se, om begge parter kan se en fælles fremtid hos os. Nu må de næste par uger så vise, hvad resultaterne konkret ender ud i.”

Langsigtede initiativer skal sikre arbejdskraft
Jammerbugt Arbejdskraftmesse er ét initiativ blandt flere, der skal være med til at forsyne det lokale erhvervsliv med arbejdskraft. På Jammerbugt Kommunes jobcenter arbejdes der også med mere langsigtede planer og forudsigelser i arbejdskraftens bevægelighed. Jobcenter Jammerbugt har de sidste år bl.a. udarbejdet et Jobbarometer hvor godt 200 virksomheder spørges ind til lige præcis deres rekrutteringsbehov samt forventninger hertil. Jobbarometeret i 2022 viser, at der i år er flere brancher, der står med aktuelle behov, og at behovene ofte er større end ved tidligere undersøgelser.

De behov hjælper Jammerbugt Kommune gerne med, understreger borgmester Mogens Chr. Gade.”Når ledigheden er lav, kan det ofte være svært for virksomhederne at finde lige den medarbejder med de rette kvalifikationer, man har behov for lige nu. Den udfordring forsøger vi gennem Jobcenter Jammerbugt og Vækst Jammerbugt at løse gennem flere forskellige tiltag, så man skal som virksomhed ikke holde sig tilbage for at kontakte afdelingerne direkte eller bruge én indgang telefonnummeret 7257 8810.”