Dette skal du vide, inden du stifter et anpartsselskab

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Dette skal du vide, inden du stifter et anpartsselskab

Hvis du går med en drøm om eget selskab, kan et ApS være noget for dig. Lær mere her. 

Hvad er et anpartsselskab?

ApS står for ‘anpartsselskab’. Det er en af de mest almindelige selskabsformer herhjemme, da det er en billig måde at stifte et selskab, samtidig med at der kun er minimal hæftelse som ejer. Det gør, at et ApS er en relativ risikofri måde at starte en virksomhed op. Derfor giver de mening for rigtig mange at vælge netop denne løsning, når de gerne vil starte et nyt selskab. Måske giver det også mening for dig. 

Hvordan kan du starte et anpartsselskab?

Et ApS skal registres hos Erhvervsstyrelsen før det regnes som lovligt og gyldigt. Hvis du har brug for hjælp, så stift et ApS med hjælp fra Billigselskab. Det letter byrden gevaldigt og giver dig mere tid til at starte dit nye selskab op og få det til at vækste. 

Fordele ved ApS

Der er flere fordele ved ApS. En af dem er, at du kun skal hæfte for det beløb, som du selv har investeret i selskabet. Det giver noget økonomisk sikkerhed, som kan være en stor fordel i mange situationer. Derudover tillader et ApS at have flere ejere, hvilket giver mulighed for at samle flere mennesker om projektet og dermed også mere tid og penge. Desuden kan man indskyde aktiver med økonomisk værdi som startkapital. 

Ulemper ved ApS

Selvom der er mange fordele ved et ApS, er der også nogle ting, som du bør være opmærksom på. Nogle vil kalde det ulemper, men det er for det meste blot nogle småting, som du bør vide under alle omstændigheder. For at starte et anpartsselskab skal man bruge minimum 40.000 kr. som startkapital. Det er mange penge, som ikke alle lige har på bankkontoen. Stiftelsesomkostninger er med andre ord større end man blot skulle starte en enkeltmandvirksomhed. Derudover skal det nye selskab registreres hos Erhvervsstyrelsen samt bekræftes af en advokat, bank eller revisor. Det kan tage tid, og derfor er det en god idé at gøre tidligt. Så kan man hurtigt komme i gang med det sjove arbejde. 

Brug for hjælp

Der kan være en hel del papirarbejde, som skal ordnes, når du gerne vil starte et ApS. Derfor kan du med fordel få hjælp fra en advokat, revisor eller virksomhed, der hjælper iværksættere med at starte forretninger.