Det vigtigste er, at vi bor nært alt, hvad vi har brug for

Anne, Kristian og Vera
Print Friendly, PDF & Email

Markerne var badet i sol, og et par heste nød efterårssolen, mens de græssede. Tæt på gik Anne Kiilerich, Kristian Bjørn Hessellund og lille Vera rundt på deres nye byggegrund, hvor deres kommende drømmehus skal ligge. Et drømmehus, der får en storslået udsigt, og som var lige netop det, familien straks forelskede sig i, da de besøgte området første gang tilbage i foråret.

Kristian kommer fra Brønderslev, mens Anne er født i Aalborg. De sidste 9 år har de boet i en lejlighed i Aalborg, sammen med deres datter Vera, der kom til verden for lidt over 1 år siden. Anne arbejder i Fårup Sommerland, og glæder sig derfor til at bo tæt på sin arbejdsplads og få ”Danmarks sjoveste skov lige i baghaven”. Kristian er ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet, og kan komme til Aalborg i løbet af en god halv times tid.


Det vigtigste er nærheden til alt, hvad vi har brug for i hverdagen

Parret havde i første omgang ikke tænkt, at de skulle bygge nyt, men det ændrede sig, da de så byggegrundene i Saltum.

”Vi har kigget mange steder, inden vi så byggegrundene i Saltum. Her gik det hele bare op i en højere enhed, og den her location er bare den rette, også selv om de fleste i vores omgangskreds bor i Aalborg. Men vi er lidt ligeglade med, om vi skal tage en lille køretur, når vi skal ses med venner og bekendte. Så hellere bo tæt på alt, hvad Vera skal gå til i sin barndom. Vi får jo samtidig masser af plads og natur, samtidig med, at det er til at betale, for her kan vi bygge lige præcis det hus, vi gerne vil ha’ på den fedeste naturgrund”, fortæller Kristian. 

Samtidig kommer de tættere på Annes familie, der også bor i Saltum, hvor hun er vokset op – og på Veras farfar, der bor i Brønderslev kun 15 minutter væk. 

De nye byggegrunde i Saltum grænser op til Nols skov og fodboldbanerne til Nols Stadion.

”Vi glæder os til at sidde på terrassen og heppe, når Vera engang kommer til score hattrick på Nols Stadion”, siger Anne med et smil og kigger ud over fodboldbanerne. I det samme cykler et par mountainbikere forbi på stien og videre ind i skoven. 

”Vi har aldrig været i tvivl om, at vi skulle nordpå og være tæt på Vesterhavet. Vi elsker Vesterhavet og Vera elsker at lege dernede. Fra vores grund er der kun 5 kilometer til Saltum Strand, så vi kommer til at cykle derned, og jeg kommer også til at cykle på arbejde, der ligger 3 kilometer herfra”, tilføjer Anne. 

En fantastisk udeskole få hundrede meter fra vores hus

En af grundene til, at det blev Saltum er, at byen har en udeskole.

”Det er bare et kæmpe plus, at Saltum Skole er udeskole. Vera er ude stort set hver dag i dagplejen og kommer forhåbentlig også til at være det i vuggestuen. Skolen i Saltum ligger lige op ad vuggestue, børnehave og spejderne, og de har en helt fantastisk, stor fælles naturlegeplads, som vi bare er helt forelskede i. Så det bliver rigtig godt”, fortæller Anne. 

Familien kan gå langs stien fra deres nye hus og ned til naturområdet, hvor både Nols sø og skov ligger.

”Vera kommer til at kunne gå i skole, når det ringer ind, så skal hun stadig nok nå det – så tæt på er det”, forklarer Anne.

Sammenholdet og fællesskabet i et lille lokalsamfund som Saltum trækker

Noget af det, Anne og Kristian også faldt for er den lokale forankring og det foreningsliv, der er i Saltum.

”Her er så mange gode mennesker, vi kan få en sludder med og drikke en øl med over hækken. Og så kan vi begge to godt li’, at man ikke er anonyme i sin by. Altså det her med, at vi kender naboen og vi ved, hvem der bor oppe i nr. 13. Så vi glæder os rigtigt meget til at få nogle flere gode naboer her i det nye kvarter i Saltum, så kom endelig til Saltum og bo sammen med os, griner Anne og Kristian.

Læs mere om området, hvor Anne, Kristian og Vera skal bo.