Det skal du vide inden et forældrekøb

Arkivbillede


Der kan være mange fordele ved at købe en bolig til ens børn. Selvom det for nogle måske virker som en stor gave at give sine børn, så kan det faktisk også have fordele for forældrene selv. Derfor er der altså ikke nødvendigvis mange grunde til ikke at overveje det, hvis altså man har råd til det. Men der er alligevel nogle ting, som er gode at vide, inden man foretager sådan et forældrekøb. Ved at læse med her kan du blive klogere på nogle af de ting, du skal være opmærksom på.

Der gælder særlige skatteregler

Noget af det vigtigste, du skal være opmærksom på inden et forældrekøb, er, at der gælder nogle særlige skatteregler. Det kan få stor betydning ikke blot for dig, men også for dit barn. Derfor er det altså vigtigt, at du er forberedt på, hvordan du griber tingene an.

-- annonce ---

Hvis du blot overdrager lejemålet til barn, så vil de altså også blive beskattet på det. Det skal du være sikker på er rentabelt.

Du skal have fastsat en husleje

Man vil ikke altid blot overdrage et lejemål til sit barn. Det handler ikke altid om, at forældrene ikke vil. Men der kan være flere årsager til, at det faktisk ikke altid giver bedst mening at gøre det sådan.

Så er det bare vigtigt, at du får fastsat en husleje, der lever op til reglerne.

Det er muligt at få juridisk hjælp

Er der nogle dele af processen, som giver problemer, så er der hjælp at hente. Det er nemlig muligt at få juridisk hjælp og rådgivning til denne specifikke situation. 

Inden du foretager dig noget, kan det også være en god idé at rådføre dig hos advokater, der har særligt forstand på netop forældrekøb. Så er du klædt på til denne investering.