Derfor skal du rejse til Bologna

Arkivbillede

Derfor skal du rejse til Bologna 

Bologna er for mange Italiens skjulte perle – og det forstår vi godt! Der findes nemlig mange grunde til, hvorfor byen helt sikkert skal på din bucket list, når du næste gang besøger Italien. Livlige gader, mad, ægte italiensk kultur og historie er blot nogle af de mange ting, som rejser til Bologna byder på. 

En imponerende smagsoplevelse

Mange italienere rejser til Bologna for at få en ægte italiensk smagsoplevelse, det er nemlig byen, hvor mange af de populære italienske retter stammer fra. For eksempel er lasagne, tortellini og mortadella kommet til verden i Bolognas. Generelt er byens køkken berømt for de bedste råvarer, hvor du både kan finde lokale råvarer, utallige oste, hjemmelavet pasta og gode skinker. Rejs til bologna og få overdådige madoplevelser!

-- annonce ---

Rigeligt med seværdigheder

Byen byder også på et hav af seværdigheder. Først og fremmest bliver du mødt af et hav af ensfarvede rød-gule bygninger og huse overalt i bybilleder, hvilket er en seværdighed i sig selv. Derudover er byens torv Piazza Maggiore et besøg værd. Her finder du det velkendte springvand med en statue af havguden Neptun. Torvet er omringet af flotte middelalderbygninger, en kirke, rådhus og hyggelige restauranter. Derudover kan du også tage et smut forbi de to skæve tårne Le Due Torri, hvor du kan tage turen på 498 smalle trappetrin op i toppen af tårnet og herefter nyde den storslåede udsigt som belønning. 

Oplevelserne tiltrækker turister

Rejser til Bologna byder også på spændende oplevelser for hele familien eller kæresteparret. Her kan du for eksempel hver aften om sommeren nyde en udendørs biograf på hovedtorvet Piazza Maggiore. Her bliver der nemlig som en tradition vist gamle sort-hvid film om sommeren på en storskærm. Elsker du kunst, kan du besøge byens museum for moderne kunst – MAMbo. Her kan du gå på opdagelse blandt moderne og eksperimentel italiensk kunst!