Derfor øger tømmermænd din sexlyst

Mathilde Mackowski
Medstifter og medejer af Sinful, Mathilde Mackowski
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke kun chips, cola og pizza, der frister, når tømmermændene indtræffer. Ifølge parterapeut og sexolog, er en øget sexlyst nemlig helt normal dagen derpå.

Startede du året ud med en ordentlig omgang tømmermænd? Og havde du mere lyst til sex end du plejer? Så er det faktisk slet ikke så overraskende. Mange oplever nemlig en øget sexlyst, når de vågner dagen efter en festlig aften, og forklaringen er ganske simpel.


“Vi opbruger samtlige lykkehormoner under en brandert, og derfor er kroppen i et desperat underskud, når vi vågner næste morgen. I vores jagt på hormoner (dopaminer) får vi ekstra meget lyst til eksempelvis sex,” fortæller parterapeut og sexolog, Ditte Winkel, der også sammenligner det med lysten til junkfood, som er endnu et quick-fix.

Hun understreger samtidig, at ingen mennesker er ens. Derfor er det også langt fra alle, der oplever en øget sexlyst, når hovedpinen banker afsted dagen derpå.

“Der er selvfølgelig forskel på, hvor stor lysten er hos den enkelte. Det skal også ses i lyset af, hvor meget alkohol du har indtaget aftenen forinden. Ligger du med voldsom hovedpine og en mave der vender sig hvert kvarter, så er det ikke nødvendigvis sex, der er din førsteprioritet,” fortæller hun.

Der er dog også andre faktorer, der kan spille ind i forhold til sexlysten. Har der eksempelvis været en lystig energi gennem hele aftenen og natten, men uden forløsning, så er det helt naturligt, at det stadig sidder i kroppen, når du vågner næste morgen.

Det er alkoholens skyld

Lysten til sex er tæt forbundet med testosteronniveauet i vores kroppe, og når vi indtager alkohol, så stiger niveauet. Det gælder også hos kvinder, som derfor kan blive mere tændte. Når vi så tilfører den løssluppenhed, som er en anden effekt af indtagelse af alkohol, så kan der faktisk ske ting og sager, mener Ditte Winkel:

“Det tager desuden kvinder en tredjedel længere tid om at forbrænde den samme mængde alkohol som mænd, da vi har færre alkoholnedbrydende enzymer i kroppen. Det kan også være en forklaring på kvinders stigende sexlyst dagen derpå. Omvendt drikker mænd måske også tilsvarende mere, så det er ikke sikkert, der er den store forskel, når alt kommer til alt.”

En af årets største salgsdage

De mange tømmermændsramte danskere giver ikke kun ekstra travlhed hos fastfood-stederne den 1. januar. Det har de efterhånden fundet ud af hos den erotiske webshop, Sinful, der på årets første dag i 2019 omsatte for 75 procent mere i forhold til en almindelig januar-dag.

“Vi kan tydeligt mærke, at tømmermændene gør noget ved danskernes sexlyst. Årets første dag har længe været blandt vores allerstørste salgsdage, og vi forventer derfor også, at vi går ind i 2021 med et ordentligt brag,” fortæller Rune Kjelsmark, Press Officer, hos Sinful.

Webshoppen har i løbet af året oplevet perioder med stigninger på over 100 procent, som blandt andet skyldes Corona-pandemien, der for alvor har sat skub i salget af sexlegetøj.