Der er fundet en kunstner til at udsmykke den nye skole i Jetsmark

Det har de seneste par måneder været muligt at ansøge om at komme i betragtning til at skabe et kunstværk til den nye skole i Jetsmark. Nu er det besluttet hvilken kunstner, der skal skabe kunstværket.

Kunstudvalget på Skolecenter Jetsmark stod overfor en svær beslutning, da udvalget skulle udvælge en kunstner, som med input fra skolens elever skal skabe et kunstværk, der passer til den nye skoles visioner og design. Der var nemlig indkommet overvældende mange, spændende, flotte og innovative forslag fra professionelle kunstnere og amatørkunstnere.

-- annonce ---

Valget er faldet på Frida Stiil Vium

Udvalget har gennemgået de mange forslag og er kommet frem til, at streetkunstneren Frida Stiil Vium skal stå bag kunstværket til den nye skole i Jetsmark. Frida Stiil Vium står bl.a. bag et værk ved Limfjordsbroen samt værker i Brooklyn og Sverige.

Fridas kunstneriske udtryk og egenart er et farverigt, eventyrligt og drømmende univers som vil blive en fin kontrast til den rå, naturlige arkitektur på den nye skole”, udtaler formand for Børne- og familieudvalget og medlem af kunstudvalget, Susanne Møller Jensen.

”Samtidig har hun valgt at tage udgangspunkt i temaet ’drømme’, og den tanke kunne vi godt lide. Drømme er vigtige for alle. Det er det, der motiverer og engagerer os i vores eget liv. Hvilket tema kan passe bedre til en skole?”, fortsætter Susanne Møller Jensen.

Frida Stiil Viums forslag levede på de væsentligste punkter op til de opstillede kriterier:

  1. Eleverne skal inddrages og bidrage til værket
  2. Værket skal indeholde elementer fra de tre byer; Moseby, Kaas og Pandrup – set i børneperspektiv
  3. Der må meget gerne være en inddragelse af lokale kræfter, f.eks. lokalt erhvervsliv
  4. Værket skal opleves både inde og ude. Dvs. der skal være en reference til hovedværket i et rum, hvor det ikke er placeret.
  5. Værket må meget gerne være dynamisk, så det altid er nutidigt, f.eks. med elementer, der kan udskiftes løbende

“Jeg er supertaknemlig over at have fået opgaven og glæder mig meget til at komme i gang. De krav, der har været til opgaven omkring indtænkningen af lokalsamfundet, inddragelsen af eleverne m.v., er et spændende og nødvendigt udgangspunkt. Jeg har virkelig nydt at komme med mine idéer og tanker. Jeg glæder mig til, at samarbejdet begynder samt processen og selvfølgelig at vise resultatet til sidst!”, fortæller Frida Stiil Vium.

En tradition er tænkt ind

Frida Stiil Viums forslag indeholder idéen til et dynamisk værk, som kan danne baggrund for en ny fin tradition for eleverne på Skolecenter Jetsmark. Nemlig at udvalgte elever hvert år inviteres til at skrive deres drømme på et afgrænset område, som dermed bliver et dynamisk kunstværk.

”Idéen om at et kunstværk kan understøtte nye traditioner for skolen, er godt tænkt. Når to matrikler bliver til én – som det er tilfældet på den nye skole – vil der blive et behov for, at nye traditioner opstår for at markere, at man er en samlet enhed. Vi glæder os i kunstudvalget til at se det færdige kunstværk, og vi er sikre på, at valget er faldet på den rigtige kunstner. Frida Stiil Viums kunst er tidstypisk, optimistisk og ungt – netop det udtryk vi ønsker”, forklarer Susanne Møller Jensen.

Kunstværket skal stå færdigt senest 1. august 2023 og vil blive præsenteret ved den officielle åbning af skolen, som bliver en skole med plads til over 600 elever fra 0.-9. klasse. Udover at være en skole skal bygningen fungere som et lokalt kulturcenter og være ramme for et væld af aktiviteter, kulturformidling, musik og underholdning.