De første kærester (på månen) i Danmark!

Rasmus Prehn, fødevareminister og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet


Af Rasmus Prehn, fødevareminister og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.

Søndag aften var vi vidne til en anderledes og næsten quizshow-agtig statsminister-kandidat-debat på TV-2 News.

Måske er det mig, der med mine snart 50 år, er ved at blive en gammel mand. Men selvom dygtige Cecilie Beck gjorde det godt som vært, hører jeg nok til dem, der syntes formatet er lidt for poppet.

-- annonce ---


Men en god ting var der i hvert fald ved formatet. Vi hørte om kandidaternes udmærkede musiksmag. Ellemann var til Louis Armstrong og “What a Wonderful World”, Pape til Gnags og “Mr. Swing King”. Mette Frederiksen valgte TV2, der også er et af mine yndlingsbands, og nummeret “De første kærester på månen”, som hun kvikt ændrede til “De første kærester i Danmark”

Symbolikken var stærk. Ideen om en bred regning er ikke helt på månen. Sød musik kan og bør opstå, og vi har brug for politisk kæresteri hen over midten.

Danmark og danskerne fortjener samarbejde – frem for konflikt, kiv og strid.

Jeg er en stor tilhænger af brede politiske aftaler, hvor flere partier deltager – meget gerne hen over midten i dansk politik. Jeg vil helst undgå blokpolitik.

Brede og afbalancerede aftaler holder ikke bare længere og skaber mindre politisk zik-zak. De er ofte også bedre og inddrager flere hensyn.

I denne regeringsperiode har den socialdemokratiske regering lavet brede aftaler hen over midten i 9 ud af 10 tilfælde.

Med verdens mest klima- og miljøvenlige landbrugsaftale lykkedes det os at få stort set samtlige politiske partier med. Så bred en landbrugsaftale er aldrig set før i Danmark.

I en krisetid som nu, kan det være det mest ansvarlige og fornuftige at danne en bred samlingsregering hen over midten. Vi har brug for “De første kærester i Danmark” og ikke kun på TV2, men for hele Danmark.