Danskerne vil i sommerhus i efterårsferien

De nordjyske sommerhuse vokser i kvadratmeter
Arkivbillede

Danskerne vil i sommerhus i efterårsferien

På trods af grænseåbninger og udrejselængsel, vil danskerne holde efterårsferie herhjemme – og gerne i et sommerhus. En af landets førende feriehusudlejere, DanCenter, oplever lige nu stor interesse fra danskerne i skolernes efterårsferie, hvor bookingerne er steget med op mod 29 procent de sidste to år.

-- annonce ---

Efter en lang periode med lukkede grænser og strenge coronarestriktioner er det igen muligt at rejse udenlands og nyde varmere himmelstrøg. Men på trods af at udrejselængslen efterhånden begynder at melde sig hos de fleste, vælger mange danskere fortsat at holde ferie herhjemme, hvor særligt landets sommerhuse er i høj kurs. Det mærker man blandt andet hos en af landets førende feriehusudlejere, som allerede nu spår om fulde huse i skolernes efterårsferie.

  • Det er historisk set tyskerne, som tegner sig for en stor del af overnatningerne i efteråret på grund af forbundsstaternes forskudte efterårsferie, og i år er ingen undtagelse. Men nu oplever vi desuden, at ualmindeligt mange danskere prioriterer en efterårsferie i landets sommerhuse frem for at drage syd på, fortæller Kim Holmsted, der er adm. direktør hos DanCenter, og fortsætter:
  • I øjeblikket er antallet af danske bookinger i uge 42 på samme niveau som sidste år, hvor vi endte med flere danske bookinger end nogensinde. Det tyder således på, at vi kan forvente en lignende tendens i år med fulde huse over hele landet.

De danske bookinger i uge 42 hos DanCenter er steget med 29 procent de seneste to år.

Eftervirkning fra højsæsonen
Hos feriehusudlejeren, der er blandt landets førende, oplever man den store efterspørgsel i efterårsferien som en glædelig fortsættelse af den netop afviklede højsæson, hvor samtlige huse har været udlejet.

  • Årets højsæson har været helt forrygende. Husene er gået som varmt brød, og vi har blandt andet kunne melde udsolgt i uge 28-30. Det skyldes især, at vi har formået at holde på de danskere, som for alvor har fået øjnene op for sommerhusferie under corona. Vi har helt konkret oplevet, at vores bookinger i juni og juli er på niveau med rekordåret i 2020, og vi glæder os så således over at mærke eftervirkningerne heraf i efteråret, slutter Kim Holmsted.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik var der i juli 3 millioner danske overnatninger i landets feriehuse, hvilket er en stigning på 3 pct. i forhold til rekordåret 2020 og således det højeste antal danske overnatninger i sommerferiemåneden nogensinde.