Dansk Ungdoms Fællesråd har uddelt 322.000 kroner til 24 foreninger i Nordjylland

Billeder fra Det Hem'lige Teaters forestilling En Guddommelig Brandert. Tak til Pia Bredow for lån
Print Friendly, PDF & Email

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har uddelt 3,7 millioner kroner til lokalforeninger i hele Danmark. Heraf er 322.000 kr. gået til foreninger i Nordjylland. Pengene kommer fra den nye Sommerpulje, som er en del af Sommerpakken, der blev vedtaget af Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet i juni.

DUF har valgt at gøre ansøgningsprocessen så simpel og ubureaukratisk som muligt. Derfor spænder de uddelte beløb fra 400 til 100.000 kr. Med Sommerpuljen håber DUF dels at skabe en masse gode sommeroplevelser for børn og unge i Danmark, og dels at hjælpe lokalforeninger, der har været hårdt presset af Coronakrisen med at få en god start på den kommende foreningssæson.


Blandt dem, der har fået glæde af Sommerpuljen er Det Hem’lige Teater i Aalborg, der har modtaget 5500 kr. til opsætning at et scenarieteater. Teaterleder Pia Bredow siger:

“For Det Hem’lige Teater betyder det meget, at der har været mulighed for at søge hurtigt og ubureaukratisk hos DUF’s sommerpulje. Det er i øjeblikket lidt besværligt at have et teaterhus fyldt med unge mennesker, fordi vi for er nødt til hver dag at foretage en omfattende rengøring af kontaktflader – og det er dyrt. Med hjælp fra DUF kunne vi holde åbent en uge i ferien for et sjovt lille teaterprojekt hvor en håndfuld unge producerede en lille forestilling om, hvad der sker hvis jorden går under lige om lidt – og hvorfor. Det blev hverken pandemi eller kometnedslag, som forårsagede undergangen, men et væddemål mellem Odin og Zeus til en guddommelig fest – deraf titlen En Guddommelig Brandert.”

Torsten Schack Pedersen, der er folketingsmedlem for Venstre og har været med til at forhandle Sommerpakken på plads, udtaler “Vi glæder os over de ekstra penge til foreningslivet – det har været vigtigt for Venstre. Det frivillige foreningsliv, og især de unge, har måttet undvære meget i år, så det er godt at de får ekstra støtte. Netop det at pengene bliver fordelt direkte til lokalforeningerne udenom bureaukrati og mellemled sikrer at hele Danmark kan få gavn af hver en krone”.  

Anden runde af Sommerpuljen er allerede nu åben for ansøgninger via DUF’s hjemmeside. Pengene kan søges af alle lokalforeninger under DUF’s medlemsorganisationer. Deadline er 6. august.