Dansk Slager Parade 2020 – Det skal opleves!

Pressebillede

Glæd dig til dette skønne og festlige arrangement, når Kulturhuset Jammerbugt åbner dørene op for en kæmpe slager parade, på fredag 17. januar kl. 20:00. Der er en forrygende aften i vente, hvor du oplever de største danske navne inden for slager og dansktop-musik. Find dit gode humør frem og slå dig løs sammen med de mange andre gæster!

HISTORIEN BAG DEN DANSKE SLAGER PARADE
Ideen til Dansk Slager Parade opstod i 1996, da Lis & Per sammen med CB & Ole B. Bookings ejer, Karl Erik “Calle” Nielsen og dennes hustru Bodil, besøgte Flensborg, hvor de overværede et Tysk Slagershow. De var enige om at det skulle vi også have i Danmark. Lis & Per var de første der blev engageret til turen, og de optrådte sammen med Bjørn Tidmand, Tommy Seebach og Jodle Birge på de første mange shows. Senere blev Tommy Seebach erstattet af Susanne Lana. Denne opsætning hele året – med pauser – frem til 2002, hvorefter koncerterne fra 2003 kun finder sted i januar og februar måned som idag.

HVEM ER MED?
Det er ofte det første folk spørger om, når Dansk Slager Parade proklameres

-- annonce ---


– og selv om det er 22. år i rap, at paraden tager på tur rundt til 20 byer fordelt over hele landet, er det lykkedes for koncertarrangør Stig Ulrichsen at kunne præsentere to helt nye navne i slagerparade-sammenhæng. Begge er i sig selv eventyr – og den ene synger endda om det. Anders Tind – forsanger i gruppen ”Fenders” – fik i midt-firserne hele Danmark til at være ”Vild med eventyr”. Det har han været lige siden, og eventyret har nu bragt ham med på det team, der udgør Dansk Slager Parade 2020.

Musikkens veje er ofte uransagelige: Hvad har en polsk elitetrombonist at gøre på plakaten? Her er det så igen eventyrets magi – og det startede for Anna Noviks vedkomne, da hun som ganske ung var i København, hvor hun forelskede sig i Tivoligarden. Hun valgte trombonen som sin livsledsager – og udstyret med den og en god sangstemme har hun underholdt et utal af danske gæster på hotellerne i Stettin. Dette gav hende både indblik, forståelse og kærlighed til den danske populærmusik. Og det bliver et par super danske evergreens hun trakterer publikum med på turneen.

Det er ikke kun for Anders Tind, at 80enes grand prix scene blev det store gennembrud. Der var også her norske Lise Haavik fandt vej til danskernes hjerter. Hun mestrede flere gode grand prix hits, men det er ikke løgn, at ”Du er fuld af løgn” er hendes største.

Lise har gjort sig bemærket i mange musikalske sammenhænge, men det er pop og slagermusikken, der er hendes fundament og hendes rødder.

Dansk Slager Parade 2020’s konge og dronning kan også takke melodigrandprixet for deres gennembrud. Dario Campeotto blev verdensberømt i hele Danmark, da han i 1961 væltede Fredericia Teater ved at indtage en suveræn 1. plads med ”Angelique” – og hun sidder selvfølge også med til bords til koncerterne, sammen med andre af Darios store evergreen-følgesvende.

Havde det ikke været for grandprixet i Berlin i 1968, så havde vi aldrig oplevet Dorthe Kollos beretning om Peter fra Skanderborg, for så havde Thøger Olesen ikke haft ”Wärst du doch im Düsseldorf geblieben” som ”model” til ”Gid du var i Skanderborg” – og ”En sød student fra Holstebro” havde nok heller ikke set projektørlyset på de store scener i mere end et halvt århundrede.

Paradens musikalske bolværk er traditionen tro Klaus og Servants, der udover at bakke alle solisterne op også trakterer med nogle af deres egne hits.

Hele eventyret bindes sammen og præsenteres med glimt i øjet og højt slagerhumør af Karin Strand-Holm, som vi kender hende fra TV.

PRAKTISKE INFO
Der er til denne koncert mulighed for tilkøb af den populære koncertbuffet kl. 18:00 i cafeen. Pris: 165,00 kr. (kan tilkøbes sammen med billetten eller bestilles på tlf. 9824 2500 (kl. 9-14) senest 14. januar 2020

Cafeen er åben fra kl. 17:30 for spisende gæster, kl. 19:00 for koncertgæster.

Indgang til koncertsalen åbnes 20-30 min før koncertstart.

Ca. varighed af arrangementet: 2 timer
Standard billet koster  – Salen: 275,- kr. inkl. gebyr.
Læs mere på Kulturhusets hjemmeside: kec-jammerbugt.dk