Danmarks Nationale madspildsdag 29. september

29. september sættes der fokus på madspild
Print Friendly, PDF & Email

Hvert år går mere end 800.000 tons mad til spilde i Danmark. Dette enorme madspild belaster klimaet og er et helt unødigt ressourcespild, når det tager den direkte vej til skraldespanden frem for middagsbordet.

– Heldigvis er der mange ildsjæle i Danmark, der allerede er langt med forskellige løsninger på problemet. Både ved at skære ned på spildet i produktionen, men også ved at tage overskudsmad fra butikkerne og give til dem, der har brug for et godt måltid, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Ifølge FN står madspild for 8-10 procent af den samlede CO2-udledning i verden. FN har som målsætning at halvere verdens madspild inden 2030.

Mange forretning og restauranter i Jammerbugt har efterhånden tilmeldt sig ordningen “Too good to go”, hvor man via en app kan købe varer, der ellers ville være blevet smidt ud