Danmark flot repræsenteret til ‘OL for mindre sportsgrene’

Tue Nielsen stiller op i vandski som debutant ved World Games. Foto: Dansk Vandski og Wakeboard Forbund

62 danske atleter i 14 sportsgrene skal kæmpe om medaljerne, når World Games, der er de mindre sportsgrenes svar på OL, afvikles i USA med deltagelse af 110 lande fra 7. til 17. juli.

I sommeren 2021 stod blandt andre Axelsen, Landin og Blume i rødt og hvidt på medaljeskamlen og kunne lade sig hylde som olympiske medaljevindere.

-- annonce ---

I sommeren 2022 kan det blive Steffensen, Dahl og Brandt, som bringer dansk hæder og tager metal med hjem i flyveren. Og hvis navnene ikke står soleklart på nethinden i en elitesportskontekst, så er det en skam, men det er ikke så underligt. Alle tre atleter er nogle af verdens allerbedste i deres sportsgrene, men det er i de mindre eksponerede discipliner; tumbling, ju-jitsu og maratonkajak.

Danmark stiller med et stort hold, når World Games, der kaldes ’OL i mindre sportsgrene’, afvikles i Birmingham, USA, og det danske hold har mange gode medaljemuligheder. Delegationen består af 62 atleter i 14 sportsgrene, som spænder fra vandski og styrkeløft til strandhåndbold og orienteringsløb.

”World Games er de mindre og ofte mere ukendte sportsgrenes OL. Men den manglende opmærksomhed betyder ikke, at deltagerne er motionister. Tværtimod. Deltagerne træner intenst op til legene og er eliteatleter. Danmark sender både EM- og VM-medaljevindere til World Games i USA. DIF ønsker stort tillykke med kvalifikationen og held og lykke til alle 62 danske atleter,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF.

World Games afvikles ligesom OL hvert fjerde år, men på grund af Covid19-pandemien blev det udsat, så det senest blev afviklet i Polen i 2017. Her vandt Danmark hele seks guldmedaljer, mens det hverken blev til sølv- eller bronzemedaljer. En af guldvinderne fra 2017 er Rebekka Dahl i ju-jitsu. Hun er med igen i Birmingham og ser frem til at kæmpe på den allerøverste internationale scene:

”World Games-guldet fra 2017 er klart en af mine allerstørste bedrifter og bedste minder i sporten. Det var så unik og overvældende en oplevelse. Det bliver jo ikke større end det,” siger den forsvarende guldvinder fra World Games i ju-jitsu Rebekka Dahl.

Modsat Rebekka Dahl, så er Tue Nielsen med til World Games for første gang. Han stiller op i vandski og har store forventninger til World Games:

”At repræsentere Danmark til World Games med Dannebrog på brystet side om side med danske verdensklasseatleter fra andre sportsgrene bliver noget af det største i min sportskarriere hidtil. Jeg er meget stolt over udtagelsen, og jeg vil gøre alt for at få metal med hjem,” siger vandskiløberen Tue Nielsen, der er World Games-debutant.

Til World Games deltager alle de største lande og de allerbedste inden for hver sportsgren. Delegationer fra 110 lande har kvalificeret atleter, og de skal kæmpe i 30 sportsgrene.

De amerikanske værter forventer mange tilskuere på de store stadions og har udtalt, at en del af overskuddet fra billetindtægterne vil gå til genopbygning af haller, stadions og andre konkurrencesteder i Ukraine.

Læs meget mere om WG og følg resultaterne her.

DIF har ikke en central stab med under World Games, men bakker op om den store begivenhed og de 14 specialforbund, som har kvalificeret sig til det, som for mange af forbundene er større og mere prestigefyldt at vinde end VM og EM.

Danmark er kvalificeret i:

Vandski:
Tue Ernst Nielsen

Ju-jitsu:
Rebekka Dahl
Liva Tanzer
Jesper Kilbak

Bueskydning:
Mathias Fullerton
Tanja Gellenthien

Styrkeløft:
Nicki Lentz
Trine Ø. Bagger
Amalie Larsson
Eva Buxbom

Gymnastik:
Sarah Ørskov
Rasmus Steffensen

Flag football:
Alexander Cimadon                                                        
Emil Hertz Gufler
Frederik Løchte Ermler                                                 
Jon Barnekow Mandorf
Jonas Bo Hansen                                                              
Kristoffer Holmstrup
Mads Esbensen                                
Magnus Urth
Niklas Dyrby Johansen                                                  
Oscar Broge-Starck
Rasmus Brandt                                
Rasmus Thykjær Norup

Faldskærmsudspring:
Jonas Landeværn Kristensen
Christian Weber Jensen

Petanque:
Katrine Junge
Line Mie Hjort Christensen

Kajak:
Cathrine Rask
Mads Brandt Pedersen

Strandhåndbold:
Freja Hammer Fagerberg
Mathilde Bisgaard Johansen
Sandra Therkildsen Hansen
Line Gyldenløve Kristensen
Anna Lille Nielsen
Frida Nygaard Ulrichsen
Emma Kjærgaard Mogensen
Ann Cecilie Frühstück Møller
Line Berggren Larsen
Camilla Larsen Degn
Mathias Thomsen
Jeppe Villumsen
Nikolaj Mogensen
Mikkel Stærk Just
Martin Vilstrup Andersen
Ronnie Vilstrup Andersen
Simon Møss
Frederik Bech Jensen
Martin Nørlund Christensen
Alexander Gregers Kvist

Dans:
Malthe Brinch Rohde
Sandra Sørensen
Dimitry Kolonbov
Signe Busk      

Svømning (livredning):
Andreas Hansen

Orienteringsløb:
Ida Agervig Kristiansson
Caroline Gjøtterup
Emil Øbro
Jakob Edsen

Bowling:
Mai Ginge Jensen
Mika Guldbæk
Jesper Agerbo
Dan Østergård-Poulsen