DanCenter oplever at bookingerne vælter ind

DanCenter Blokhus. Foto: DanCenter

DanCenter oplever at bookingerne vælter ind

Et af landets største udlejningsbureauer oplever lige nu, at bookingerne vælter ind fra særligt tyske turister, der hungrer efter ophold i det danske ferieland oven på nogle år præget af coronarestriktioner og -nedlukninger.

I løbet af de første ti dage af det nye år er antallet af bookinger hos DanCenter, hvilket omfatter DanCenters sommerhuse samt ferieboligerne i Danlands parker, steget med hele 67 procent sammenlignet med den sidste uge i december. Kigger man et år tilbage, er antallet af bookinger steget med mere end 11 procent i forhold til samme periode i 2022. Søndag den 8. januar oplevede ferieudlejningsbureauet desuden noget af et boom i bookinger på intet mindre end 113 procent sammenlignet med søndagen forinden. Dette antal af bookinger på en søndag er ifølge DanCenter det højeste siden 2019.

-- annonce ---

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der på landsplan har været et fald i det samlede antal af feriehusbookinger på i alt 39.000 i forhold til samme tidspunkt sidste år. Service- og driftschef hos DanCenter, Kaye Rosengaard, er dog optimistisk, når hun kigger ind i 2023.

DanCenter
Foto: DanCenter

Som følge af inflationen og stigende renter hersker der lige nu en økonomisk usikkerhed blandt både danskere og i vores nabolande, hvilket kan påvirke mange gæsters adfærd. Derfor kan vi hos DanCenter næsten ikke få armene ned over det store antal af bookinger, som er tikket ind her i de første dage af januar, og vi glæder os til at byde vores gæster velkomne.

Ifølge Kaye Rosengaard skyldes de positive tendenser særligt ferieudlejningsbureauets mange tyske gæster og deres tilbagevenden til det danske ferieland. Oven på nogle coronaprægede år med restriktioner, som dengang resulterede i en tøven for særligt udenlandske gæster, forventer DanCenter, at de tyske gæster nu for alvor vender retur til de danske ferieområder. Antallet af reservationer af sommerferieophold er nemlig også højere, nærmere bestemt 6 procent, sammenlignet med januar sidste år.


– Indtil videre tegner tyskerne sig for rigtig mange af vores samlede bookinger i januar måned, og deres tilbagevenden er til glæde for både os samt de mange lokalsamfund i landets sommerhusområder, lyder det afslutningsvis fra Kaye Rosengaard, som også tilføjer, at DanCenter i den seneste tid har skaleret markedsføringen af deres sommerhuse og ferieboliger markant på netop det tyske marked, der er særligt gunstigt på grund af en stor lejelyst.

LÆS OGSÅ: Budgettjek 2023 i Jammerbugt Kommune