Cyklistforbundet inviterer til ny og større Vi Cykler Til Arbejde-kampagne

Vi cykler til arbejde. Kampagnebillede 2020
Print Friendly, PDF & Email

Ha’ det sjovt med kollegerne, tramp i pedalerne og vind flotte præmier. I år kører Cyklistforbundet den store kollegakampagne i september. Kampagnen byder i år på endnu mere cykelspas, alle virksomheder får individuel CSR-rapport over de opnåede sundheds- og klima-effekter, og alle deltagere inviteres med i en gratis vinterversion. Tilmelding er åben nu.

Obs: Se på vcta.dk hvilke virksomheder, der foreløbigt er tilmeldt i dit lokalområde


Det er ikke bare årstiden, der er anderledes for Cyklistforbundets årlige maj-kampagne. Corona-situationen gjorde, at Cyklistforbundet måtte udsætte kollegadysten til september. Til gengæld kommer den med endnu mere spas i september og en gratis vinterversion til januar for de deltagerne, der er friske på cykling med handsker og hue.

– For eksempel kan du dag for dag se, hvor mange kg CO2 du har sparet ved at cykle, og hvor mange træer du skulle have plantet, hvis du havde taget bilen. Flere danskere vil gerne leve klimavenligt, og vi vil vise, at cykling er noget af det mest klimavenlige transport, som findes, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Man tilmelder sig i hold på 2-16 deltagere på www.vcta.dk. Herefter er der fri adgang til at heppe og fejre hinanden, følge holdets og egne resultater, udfordre andre samt deltage i konkurrencer og trofæ-uddelinger på et nyt og bedre kampagnesite.

Masser af præmier

Årets hovedpræmie er to ‘Interrail Global Pass’ fra DSB til alle på vinderholdet. Kortet giver fri og klimavenlig togrejse i hele Europa i en måned. Derudover er der en lang række øvrige præmier – for eksempel el-cykel, kvalitetsregntøj og økologisk uldundertøj. Se alle præmier på www.vcta.dk/praemier.

Alle kan være med, uanset om man cykler hver dag, en gang imellem, kun den ene vej eller hen til toget eller bussen. El-cykler er også velkommne.

– Det handler ikke om at cykle længst eller hurtigst. Det handler om kollegialt fællesskab og gode oplevelser. Og er man, som flere og flere danskere er det, optaget af motion i hverdagen og en klimavenlig hverdag, så er det bare at komme op på cyklen lidt oftere, siger Klaus Bondam.

Nyt i år: Hjælp til virksomhedernes CO2-regnskab

Mange virksomheder vælger at betale deltagergebyret på 75 kr. pr. deltager for virksomhedens medarbejdere, fordi cykleriet styrker det kollegiale fællesskab og sundheden. For stadig flere virksomheder betyder det også noget, at man ved at bakke op om medarbejderes cykling til og fra arbejde kan forbedre virksomhedens CO2-regnskab. 

– At bakke op om cykling er en stærk måde at tage et samfundsmæssig ansvar for sundhed og klima. Som noget nyt tilbyder vi i år en samlet CSR-rapport over effekten af virksomhedens deltagelse på medarbejdersundhed, miljø og klima. Med den kan man let se den forskel, som cykleriet gør, siger Klaus Bondam.

Kør med igen til januar

Cyklistforbundet gennemfører kampagnen i samarbejde med biotekvirksomheden Gubra i Hørsholm. De har gjort det muligt at udvide kampagnen med en Winter Bike To Work-week, der kører januar 2021 og er gratis for alle deltagere i september-kampagnen.

Medstifter af Gubra, Jacob Jelsing, siger:

– At være en del af VI CYKLER TIL ARBEJDE flugter godt med vores syn på samfundsansvar. Vi ønsker at bakke op om forebyggende sundhedsinitiativer og klimavenlig transport. Jo flere, der vælger cyklen, desto bedre er det for os alle, siger Jacob Jelsing.

I 2019 cyklede 59.141 deltagere fordelt på 6.060 cykelhold fra knapt 2.000 virksomheder i hele landet med i kampagnen. Tilsammen cyklede deltagerne i alt 233 gange rundt om jorden og forbrændte over 231 millioner kalorier – det svarer til 12.7 millioner skumfiduser.

FAKTABOKS: KAMPAGNEN KORT

  • Saml et hold på 2-16 kollegaer og tilmeld jer på www.vcta.dk. Når holdet er tilmeldt, skal I cykle til arbejde (eller til tog/bus) så mange dage som muligt i kampagneperioden 1.-30. september
  • Registrer jeres cykeldage på vcta.dk. Jo flere dage der cykles, desto flere lodder får dit hold i den store præmielodtrækning
  • Det koster 75 kr. pr. deltager at deltage. Undersøg, om din virksomhed betaler deltagergebyret – det gør mange virksomheder
  • Se alle præmierne og få inspiration til motiverende cykelspas med kollegaerne før og under kampagnen på www.vcta.dk
  • Den 9. oktober offentliggøres årets vinderhold og vindere af særkonkurrencerne: Årets debutant, bedste holdnavn og holdkaptajnskonkurrencen.