Christian Rye rundede 100 kampe i den blå trøje

Foto: Thomas Jansen Jammerbugt FC

Jammerbugt FC’s kaptajn og midtbane dynamo, Christian Rye, har gennem de seneste sæsonener etableret sig som et vigtigt bindeled både på og udenfor banen.

Altid fokuseret og forberedt. Altid dedikeret og ansvarsfuld. Sådan er manden med sekstallet på ryggen. I den netop afsluttede efterårssæson blev der sat en tyk streg under Christians engagement, da han rundede 100 kampe i den blå trøje. En præstation, der blev markeret forud for årets sidste hjemmekamp.

-- annonce ---

Her blev kaptajn Christian hyldet af holdkammerater og hjemmepublikum, inden han på ny leverede en af sine vanlige solide og helhjertede præstationer på grønsværen. Og han er glad ikke bare for jubilæet, men for fodboldtilværelsen i det hele taget

– Det her betyder først og fremmest, at beslutningen om at skifte til Jammerbugt for tre år siden var den rigtige. På det tidspunkt havde jeg brug for et sted, hvor jeg havde mulighed for få noget spilletid, men Jammerbugt FC har betydet meget mere end det, og er efterfølgende blevet en vigtig del af mit liv, siger Christian Rye og tilføjer uden at tøve.

– Jeg håber da også, at der bliver minimum 100 kampe mere.

Det er Christian formentlig ikke den eneste, der håber. Han er som spiller og menneske nemlig vellidt både på og uden for banen, og så har han i sine sæsonener i Jammerbugt FC udviklet sig sammen med holdet.

–  Da jeg kom til klubben, lå vi i bunden af 2. division, og rammerne omkring holdet var ikke på samme høje niveau som nu. Så udviklingen har været enorm. Både i forhold til niveauet på banen, men mest af alt uden for banen. Hvad angår min egen udvikling, så har jeg nydt rigtig godt af den store tillid, og jeg har genfundet fodboldglæden, som havde ramt en nedadgående kurve, inden skiftet til Jammerbugt FC, forklarer 100 kamps jubilaren.

Skiftet til Jammerbugt FC og den efterfølgende udvikling har bragt Christian Rye til et stadie i fodboldkarrieren, hvor han befinder sig godt. Ikke på den tilbagelænede magelige måde, men et sted hvor høje ambitioner og glæde ved spillet og omgivelser trives i bedste velgående.

– Status på min fodboldkarriere er, at jeg er et sted, som er det rigtige for mig lige nu. Jeg er snart færdiguddannet på universitetet og får derfor forhåbentlig brug for at kunne arbejde på fuld tid ved siden af fodbolden. Så jeg håber, at disse to ting kan kombineres på en måde, der fungerer for mig, fortæller Rye og fortsætter.

– Jeg har store ambitioner på klubbens vegne og tror på, at vi har en god fremtid foran os. På det personlige plan fokuserer jeg ikke på nuværende tidspunkt på at skulle andre steder hen. Jeg er rigtig glad for at være i Jammerbugt FC, og jeg ser frem til at kunne kombinere erhvervslivet med fodbold på forholdsvis højt plan.

Christian ønskes et stort tillykke med de 100 kampe i den blå trøje – vi håber, det bliver til mange flere jubilæer i fremtiden!