Charlotte Østerbæk: Det er muligt at slutte fred med din afhængighed

Charlotte Østerbæk
Charlotte Østerbæk er Certificeret krops- og psykoterapeut og hun har en baggrund indenfor det pædagogiske, det ledelsesmæssige og det familie terapautiske felt. Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Måske virker det som en meget lang rejse at bevæge sig Fri af et ERKENDT MISBRUG OG slippe mønstrene og årsagen, bag AFHÆNGIGHEDEN!

DET ER MULIGT AT SLUTTE FRED, MED DIN INDRE SMERTE, UANSET OM DEN DULMES MED SPIL, ELEKTRONIK, SEX, KØBEMANI, MOTION, SUKKER, MAD, ALKOHOL, PILLER, STOFFER, MEDICIN ELLER NOGET HELT ANDET???


Det at bevæge sig igennem tomrummet som er fyldt med en helt personlig historie og med en medfølgende smerte. Det kan føles langt mere uoverskuelig, når du ser det ude fra, end det behøver at være, når du beslutter dig for at skabe denne forandring for dig selv.  Sådan udtaler Certificeret Krops- og psykoterapaut Charlotte Østerbæk sig om det at bevæge sig igennem et erkendt misbrug. 

Det er faktisk muligt at tage denne rejse og komme derhen, hvor afhængigheden kan føles som ”en gave”. Den kan vise sig at blive din vej igennem smerten. Rejsen kan føre til langt større frihed. Særligt fordi det er muligt at foretage rejsen sammen med andre mennesker.

Det er et smertefulgt og et sårbart tema, for den som er udfordret med en afhængighed, og et misbrug, af piller, hash, medicin og/eller alkohol.  

Men det er også et virkelig vigtigt emne, at italesætte og handle på, også som pårørende. Når du bliver bevidste om, at en person som du elsker og holder af, er styret af behovet for at dulme smertefulde følelser. 

Men det er naturligvis også et svært og meget personligt emne, som kræver både fingerspidsfornemmelse og timing. Jeg vil dog understrege, at du kan gøre en meget stor forskel ved at italesætte dine bekymringer og støtte din kære, til handling og erkendelse. Det betaler sig udtaler Charlotte Østerbæk.

Jeg vil minde dig om, at du ikke nødvendigvis kan se, høre eller “lugte” at du har en ven, som lever med denne indre kamp. 

– Måske ved du intet om, at din nabo, ven eller et kært familiemedlem kæmper. 

– Måske har du en lille fornemmelse, men har aldrig italesat det. – Måske har du brug for at dele dine bekymringer med en uvildig?

Mennesker henvender sig ofte til mig fordi de er bekymrede eller usikre på hvad der føles rigtigt at gøre, enten i forhold til sig selv eller en nær pårørende. De er altid velkomne til at kontakte mig for at vende tanker og bekymringer.  

Måske er det lige nu, at læseren af dette skriv, kan hjælpe et andet menneske på vej, mod en skelsættende forandring i personens liv!

Først i det nye år, starter Charlotte et forløb op som sætter fokus på at slippe MISBRUG OG AFHÆNGIGHED af euforiserende stoffer hash, piller, alkohol og stoffer. Inden længe er det også muligt at komme med på et forløb, som bygger på at skabe forandring, for mennesker, der dulmer følelser med MAD OG SUKKER! 

Charlotte Østerbæk er Certificeret krops- og psykoterapeut og hun har en baggrund indenfor det pædagogiske, det ledelsesmæssige og det familie terapautiske felt. Hun har også arbejdet med afhængigheder, både omkring mad og sukker, samt afhængigheder generelt. Sorg og Krise håndtering har været en del af hendes virke fra hun var ret ung. 

Til dagligt arbejder Charlotte med mange former for udfordringer, Mennesker længes efter større balance imellem krop, sind og sjæl og det smukke er, at det ikke behøver at føles tungt at skabe vækst indefra og ud – nej tvært imod, rejsen føles lettere og lettere jo mere du slipper smerten bag det som begrænser. Der kan være tale om sorg, tab, angst, depression, akutte kriser og traumehåndtering. Det er muligt at slutte fred med det som begrænser, siger Charlotte. 

Du kan søge Charlottes ekspertise, hvad enten du kommer individuelt, som par, med din familie eller med et ungt menneske som kæmper i livet.

Og så er der også de tidligere de nævnte gruppeprocesser, som Charlotte ser som en virkelig levende proces. Det skaber en helt særlig puls at sidde sammen med mennesker som kan spejle sig i hinanden og vækste i relationen med hinanden, sådan fortæller Charlotte.

Hendes seneste ide´ er tænkt som et selvkærligt tiltag, udsprunget af, hendes eget fornemmelse og et generelt behov for at nære og være i kærlig kontakt med os selv og hinanden. Derfor starter hun i 2021 et månedligt tilbud. Et fællesskab, som hun kalder for DET SELVKÆRLIGE FRIKVARTER – tænkt som et nænsomt, givende og fordybende søndags frikvarter fra hverdagens puls. Alle kan være med, dog kræves der tilmelding, da der max er plads til 10 personer pr. nærende søndag.

Første gang bliver der fokus på at afslutte 2020 og tage hul på 2021 med selvkærlig energi. 

Hver gang det selvkærlige frikvarter åbnes startes der med at ”lande sammen” i en guidet meditation, som sætter fokus på vejrtrækning, livskraft og ro. Dagens tema vil være i fokus i tre formiddagstimer en dejlig søndag, kun med fokus på ro, næring og fordybelse ind i dagens tema… 

I fremtiden kan du også møde Charlotte Østerbæk her i avisen. Hun dukker op en gang om måneden, hvor du kan læse hendes lille ”klumme”, hvor hun sætter ord på en tanke, et dilemma eller et spørgsmål fra dig? 

Du kan læse mere om Charlotte Østerbæk på www.charlotteoesterbaek.dk