Brovst: Ny omgang byfornyelse skydes i gang med fællesspisning

Første etape af byfornyelsen i Brovst bød blandt andet på en forskønnelse af Jernbanetorvet og Jernbanegade. Nu indledes anden etape. Foto: Jammerbugt Kommune

Brovst: Ny omgang byfornyelse skydes i gang med fællesspisning

Anden etape af byfornyelsen i Brovst har overskrifter som ”Hovedgaden” og ”Byporte”. Den indledes med et fælles idéværksted d.18. april, som starter med fællesspisning.

Det er knap 5 år siden byrådet besluttede at gennemføre Masterplan Brovst, og der er sket meget siden, særligt omkring Jernbanegade og Jernbanetorvet. Men byudviklingen er langt fra slut. Nu sættes der nemlig gang i Etape 2, som blandt andet har overskrifterne ”Hovedgaden”, ”Byporte”, ”Forskønnelse og mere grønt i byen” og ” Lommeparken”.

-- annonce ---

I kommissoriet beskrives målet for anden etape af byfornyelsen blandt andet som genkendelighed og en rød tråd i byen samt en visuel forbindelse mellem byen og den nye skov, som blev plantet i Etape 1.

Fællesspisning og idéværksted

Hvad der præcist kommer til at gemme sig bag overskrifterne for anden etape, skal byens borgere imidlertid være med til at bestemme. Derfor inviterer Byfornyelsesgruppen for Brovst d.18. april kl.17.30-19.30 til fællesspisning og idéværksted i Sport- og Kulturcenter Brovst.

Efter en fælles aftensmad, som Brovst Hallen står for, vil de fremmødte få en kort status på byfornyelsen, og herefter er der åbent ideværksted, hvor man kan komme med input til styregruppen.

Der er som udgangspunkt afsat 2 mio. kr. til byfornyelsens etape 2, og herudover søges eksterne midler.

Klar til aktion i 2024

Arrangementet d.18. april er det første af flere hen over foråret 2023, hvor borgerne inviteres til at komme med put til fornyelsens indsatser. Et færdigt program skal ligge klar inden udgangen af 2023, så de forskellige projekter kan igangsættes i 2024.

Skulle nogen have lyst til at komme længere ind i maskinrummet bag byfornyelsen, søger byfornyelsen nye medlemmer, som brænder for at organisere og koordinere. Gruppen består p.t. af Bo Nielsen, Maria Appel, Palle Jensen, Helle Bak Andreasen (medlem af Kommunalbestyrelsen) og Lisbet Emmery (medlem af Kommunalbestyrelsen).

Tilmelding til byværkstedet er påkrævet og skal ske på https://raadhusjammerbugt.nemtilmeld.dk/386/ senest den 5. april.

LÆS OGSÅ: Jammerbugt Kommune søger Erhvervs- og turistchef