Brevkasse Spørgsmål – Hvordan sikrer vi os i tilfælde af sygdom, når vi rejser flere familier sammen?

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email


Hej

Jeg fylder 60 år til december, og i den anledning har min kone og jeg inviteret vores nærmeste familie og nogle tætte venner til Bali. Vi skal være væk i 10 dage, og vi er i alt 14 personer, som skal rejse sammen – heriblandt 2 sæt venner, vores datter og svigersøn, vores søn og svigerdatter samt vores 4 børnebørn.

Rejsen koster ca. 110.000 kr., og vi betaler det meste af beløbet. Vi er nu blevet i tvivl om, vi er godt nok dækket i tilfælde af, at jeg selv skulle blive syg, hvis der skulle opstå sygdom blandt én af rejsedeltagerne, eller hvis der sker et dødsfald i en af familierne.

Jeg håber, at I kan hjælpe os med, hvordan vi sikrer, at vi kan få refunderet pengene, hvis jeg eller andre skulle blive syge inden rejsen.

Bh.
Den runde fødselar

Svar:
Hej runde fødselar

Det er et rigtigt godt og aktuelt spørgsmål, da danskere i høj grad rejser på tværs af familier.

For det første er det vigtigt at tjekke, om alle rejsedeltager har en afbestillingsforsikring i forvejen, og om den dækker, hvis andre end de selv bliver syge. Der kan være stor forskel på, hvordan en afbestillingsforsikring dækker hos de enkelte forsikringsselskaber, og når I rejser på tværs af familier, kan der nemt opstå en situation, hvor der ikke er dækning på alles rejseforsikring.

De fleste afbestillingsforsikringer dækker, hvis den/de forsikrede inden afrejsen bliver akut syge, kommer til skade eller pludseligt dør, eller hvis der opstår akut sygdom eller dødsfald i nærmeste familie (fx børnebørn, svigerbørn, forældre, søskende, svigerinde, svoger og bedsteforældre). Herudover er det på nogle forsikringer også muligt at afbestille, når en rejseledsager bliver syg eller dør, hvis rejseledsageren selv har ret til erstatning fra deres egen afbestillingsforsikring. Det kan dog være et krav, at rejselederens afbestilling betyder, at du må rejse alene.

Gruppeafbestillingsforsikring

Da I er mange familier, som rejser sammen, og I ikke allesammen er en del af hinandens nærmeste familie, og du har betalt størstedelen af rejsen, kan det betyde, at du ikke kan få refunderet det fulde beløb for rejsen, hvis du, din familie eller venner bliver syge. Jeg vil derfor anbefale dig at få et tilbud på en gruppeafbestillingsforsikring, som giver ret til afbestilling, hvis der opstår sygdom på tværs af familierne.

Hvis du allerede har bestilt rejsen, skal du være opmærksom på, at det ikke er muligt at købe en afbestillingsforsikring hos alle forsikringsselskaber. I nogle selskaber skal du have købt forsikringen, inden du køber rejsen. Hos andre selskaber skal du købe forsikringen, inden du betaler rejsens depositum, og nogle selskaber har blot et krav om, at du køber gruppeafbestillingsforsikringen senest 14 dage før afrejse.

Jeg håber, I får en rigtig god tur.

De bedste hilsner
Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i mere end 85år ydet uvildig rådgivning til Danske forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning