Brevkasse | Kan jeg undgå at betale selvrisiko efter en fyrværkeriskade på min bil?

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser bringer vi en brevkasse…

Hej Forsikringsbrevkasse

Nytårsmorgen vågnede jeg op til en kedelig oplevelse. En raket var faldet ned i taget og forruden af min bil. Jeg har talt med mit værksted, som siger, at taget skal males og forruden skal skiftes. Og det bliver en dyr fornøjelse.

Forhåbentlig er det noget, som min bilforsikring dækker, men jeg er i tvivl, om jeg kan undgå at betale selvrisikoen, når jeg ikke selv er skyld i uheldet?

Bh.
Bilejeren

Svar:
Hej bilejer

Selvom du har haft en uheldig start på året, vil jeg starte med at ønske dig et godt nytår.

Det er ofte svært at drage nogen til ansvar for fyrværkeriskader på biler efter nytårsaften. Det betyder, at man i de fleste tilfælde selv må klare skaderne med hjælp fra sit eget forsikringsselskab.

Hvor meget af reparationen, du selv kommer til at betale, afhænger af, hvordan du har forsikret din bil.

En kaskoforsikring på en bil dækker fyrværkeriskader. Men har du købt kaskoforsikringen med en selvrisiko, skal du normalt selv betale den, hvis der sker fyrværkeriskader. Kun hvis du har købt en særlig selvrisiko- eller friskadeforsikring, kan du slippe for at betale selvrisiko ved udvalgte skadetyper, fx nedstyrtende genstande som raketter, seriehærværk eller glasskader.

I tilfælde af at du kun har den lovpligtig ansvarsforsikring på din bil, må du selv punge ud for hele værkstedsreparationen. 

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i mere end 85år ydet uvildig rådgivning til Danske forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning