Brevkasse | Hvorfor skal jeg forsikre min lejers indbo?

Arkivbillede

Hej Forsikringsoplysning

Jeg har et lille rækkehus, som jeg fremlejer til to yngre fyre, fordi jeg er flyttet ind hos min kæreste.

-- annonce ---

Den ene beboer vil nu gerne opstille et meget stort akvarie. Jeg har derfor krævet, at han selv forsikrer det mod evt. vandskader eller uheld, da deres depositum ikke kan dække de skader, som kan opstå.

Hans forsikringsselskab siger nu, at det er noget, som jeg skal forsikre. Det forstår jeg ikke? Hvordan kan det være mig, som skal forsikre en lejers indbo, herunder hans akvarie, eller de eventuelle skader, som akvariet kan lave. Jeg har selvfølgelig forsikret selve huset.

Med venlig hilsen
Den private udlejer

Svar:
Hej private udlejer

Normalt skal skader på dit rækkehus forsikres via en husforsikring. Er dit hus kaskoforsikret, vil du normalt være dækket, hvis der sker skade på fx dine gulve eller vægge efter pludselig udstrømning af vand fra et akvarie på mindst 20 liter.

Lejeren kan altså ikke købe en tillægsdækning på hans indboforsikring, som dækker vandskader på en udlejers (din) bygning. Visse skader på udvalgte bygningsdele, som lejeren har vedligeholdelsespligten for jf. lejekontrakten, kan dog være dækket af lejerens indboforsikring, hvis din husforsikring ikke dækker den pågældende skade.

Du bør selvfølgelig tjekke, hvordan dit rækkehus er forsikret, men du har umiddelbart ikke behov for en ekstra forsikring. Lejeren må derimod selv sørge for at forsikre sig imod skader på selve akvariet og andet indbo via sin indboforsikring.

Bedste hilsner
Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i mere end 85år ydet uvildig rådgivning til Danske forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser.