Brevkasse: Hvorfor kan jeg ikke få erstattet tyveri af en privat “spillepulje”?

Som noget nyt kan der nu også spilles kort i Tirsdagsklubben
Print Friendly, PDF & Email

Hej forsikringseksperter

Lige før jul havde jeg indbrud i mit hus. Her fik jeg bl.a. stjålet en “spillepulje” med mine kollegaers penge (i alt 2.200 kr.). De lå opbevaret hos mig, fordi det er mig, der står for spillet.

Hvorfor vil min indboforsikring ikke dække “spillepuljen”?

M.v.h.
Spillefuglen 

Svar:

Hej spillefugl

Det korte svar på dit spørgsmål er: Fordi det ikke er dine penge.

Dine kollegaer skal som hovedregel anmelde tyveriet til deres egen indboforsikring. Den dækker også tyveri af indbo, som midlertidigt bliver opbevaret uden for forsikringsstedet. Det er dog vigtigt, at de hver især kan dokumentere deres andel af pengene.

Når man opbevarer sine ting (særligt penge og andre værdifulde ting) hos andre, er det altid en god ide at sikre sig, at tingene holdes adskilt fra de andre ting på adressen, og at de er opbevaret på forsvarligt vis, fx i en aflåst boks/pengeskab.

Du skriver ikke præcist, hvordan pengene har været opbevaret. Men det er kun, hvis du fx havde haft pengene i din egen pung, så det ikke var muligt at adskille “spillepuljen” fra dine øvrige kontanter i pungen, at din forsikring kunne komme til at dække.

De bedste hilsner – Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i mere end 85år ydet uvildig rådgivning til Danske forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning