Borgmester Mogens Gade: Ansatte med tæt relation til minkavlere kan arbejde hjemme

Borgmester Mogens Gade (V). Foto: Jammerbugt.dk
Print Friendly, PDF & Email

Minkbranchen i Jammerbugt Kommune er hårdt ramt af Covid-19. Det har blandt andet medført smitte og sygdom blandt mink, minkavlere, medarbejdere og familier. Derfor tilbyder kommunen nu medarbejdere med relation til minkavlen, at de kan arbejde hjemmefra eller blive hjemme med løn, indtil smittespredningen blandt minkfarmene er stoppet.

Tilbuddet gælder medarbejdere, der enten har bopæl på en minkfarm eller som bor i samme husstand som en person, der arbejder på en minkfarm.


”I Jammerbugt Kommune er en række minkbesætninger allerede blevet aflivet og flere vil blive aflivet i den kommende tid. Det har store konsekvenser for minkavlere, medarbejdere og deres familier. For at give dem de bedste betingelser i denne svære periode, og for at reducere smittespredningen, tilbyder vi medarbejderne, at de kan arbejde hjemmefra, indtil smittespredning blandt minkfarmene i kommunen er stoppet. De medarbejdere, som ikke kan løse deres opgaver hjemmefra, kan blive hjemme med løn i perioden”, siger borgmester Mogens Christen Gade.

Konkret vil ansatte i kommunen, som har relation til minkfarme, skulle kontakte deres nærmeste leder. De vil i fællesskab vurderer, om den ansatte er omfattet af tilbuddet, og hvordan og om opgaverne kan løses hjemmefra. Har nogle medarbejdere ikke mulighed for at arbejde hjemmefra, bliver de tilbudt, at den kan blive hjemme med løn.

”Vi har valgt at tage dette initiativ, fordi vi i størst muligt omfang vil bidrage til en begrænsning af den aktuelle smittespredning i Jammerbugt Kommune. Vi ønsker hurtigst muligt at vende tilbage til mere normale forhold igen. Derfor håber vi også, at tilbuddet modtages i den positive ånd, det er givet”, fortæller Mogens Christen Gade.