Blokhus Vinterfestival med højt til himlen

Besøg Egnssamlingen i Saltum på tirsdage og se hvordan dine bedsteforældre levede og vær selv aktiv med håndarbejde og smedejern. Foto: Vækst Jammerbugt
Print Friendly, PDF & Email

Blokhus Vinterfestival med højt til himlen

Årets første skoleferie er for nogen allerede begyndt og for andre står den lige for døren, og traditionen tro inviterer Destination Blokhus til en aktiv vinterferie i både uge 7 og 8 med masser af oplevelser i både Blokhus og Hune for hele familien.

Programmet for dette års vinterfestival henvender sig både til børn og voksne og er derfor fyldt med oplevelser for alle aldre. Der er intet mindre end 284 aktiviteter i år, så der er masser af muligheder hver dag.

Blokhus Skøjtebane

Blokhus Skøjtebane er det naturlige omdrejningspunkt for Vinterfestival i Blokhus. Skøjtebanen holder åbent hver dag i hele perioden, men du skal huske at booke tid på blokhusskojtebane.dk, da der er rift om pladserne. Her kan du skøjte hver dag med egne eller lejede skøjter.

Hver aften kl. 17, når solen går ned, skrues der op for musikken, og der afholdes “Disco on Ice” på banen. Et sikkert hit for skøjteprinsesser og prinser i alle aldre.

Skøjtebanen får også lørdag den 18. februar og lørdag den 25. februar besøg af de dygtige skøjteprinsesser fra Frederikshavn Skøjteforening, som efter deres opvisning inviterer til at løbe sammen med dem på isen.

Du får også mulighed for hver tirsdag at komme med til Ishockeytræning på Blokhus Skøjtebane, hvor lokale ishockey ildsjæle træner dig i ishockey.

På skøjtebanen i Blokhus kan du skøjte hver dag med egne eller lejede skøjter. Foto: Vækst Jammerbugt

Fastelavn er mit navn …

Fastelavn søndag den 19. februar kan du som noget nyt deltage i tøndeslagning på isen. Er du 12 år eller derunder, så mødt udklædt op med skøjter på eller lån et par så længe lageret haves i Skøjtehuset. Kl. 14 er der nemlig ”slå katten af tønden” på Blokhus Skøjtebane. Der kåres selvfølgelig en kattekonge og kattedronning. Herefter er der frit løb for deltagerne frem til kl. 15.

Fastelavn skal fejres og inden tøndeslagningen på isen, er det muligt at lave din egen fastelavnsmaske på scenen på Torvet i Blokhus fra kl. 13. Her stiller Blokhus Frivillig Team op og hjælper dig i gang med at male din egen maske.

Er du voksen og fyldt 18 år har du også mulighed for at deltage i årets Fastelavnsfest for voksne på Lanternen i Blokhus. Det er lørdag den 18. februar fra kl. 20. Kom gerne udklædt.

Det er for børn

I Vinterferien er der spændende aktiviteter for børnene. Der bliver også mulighed for, hver dag i hele vinterferien, at komme med på skattejagt hos Blokhus Salt – samt deltage i jagten efter Bjørnen Nanok hos Nyform i Blokhus.

I det 1.000 m2 store subtropiske badeland i Blokhus Feriecenter kan du hver dag hygge dig med vandrutsjebane samt boblebad, og på torsdage bliver der skruet ned for lyset og op for musikken, når der er børnedisko med DJ Scout.

På Valentins Dag den 14. februar er der mulighed for at deltage i jagten efter hjerter med bogstaver, som tilsammen danner et kodeord. Find bogstaverne og løs ordkoden og vær med i konkurrencen om et Jammerbugten Gavekort på kr. 1.000. Tag en konkurrenceseddel i Spar Hune og Spar Blokhus.

I biografen i Pandrup viser de både filmen Minions, Folk og røvere i Kardemomme by og Asterix og Obelix.

Sjov og kreative dage

Der er også kreative indslag i vinterprogrammet. Kreativiteten blomstrer i Museum for Papirkunst. Her kan familien sammen lave pynt til fastelavnsriset i papirværkstedet, eller besøg de nye papirkunst-udstillinger.

Du kan både lave dit eget lys og deltage i glasworkshop i Hune hos Blokhus Lys. I saltcenteret kan blande dit eget urtesalt, og så er der også kaffe, flødebolle og fodbad, som er særligt godt efter en gåtur i området.

Aktive oplevelser i vinterferien

Vinterbadning, sauna, MTB, islandske heste og naturvandring. Blokhus har de perfekte rammer til at holde en aktiv ferie.

Vinterfestivalen inddrager også naturen, og hver morgen er det muligt at tage en badetur i havet neden for Sømærket sammen med ”Søstjernerne”, som kan blive fulgt op med sauna i vandkanten eller saunagus med udsigt til Vesterhavet, husk at booke tid på saunahytten.dk.

De mindste kan komme på træktur på ryggen af en islænderhest og være med til at strigle og sadle hesten op inden turen, mens alle over 7 år kan få en længere ridetur i området omkring Fårup Sommerland sammen med hestepigerne. Mød op i stalden ved Fårup Sommerland.

Kig forbi Vildmarkscentret i Saltum lørdag den 18. februar, hvor Jon fra ”Alene i Vildmarken” og hans team vil introducere dig for sjove og spændende outdooraktiviteter, når de holder åbent hus.

Fodslaw Jammerbugten viser vej gennem naturen med skønne vandreture i det barske klitlandskab og den fortryllende vinterskov på tirsdage i uge 7 og 8. Den to timer lange tur har afgang fra Springvandstorvet i Blokhus.

Indendørs hos Kalstrup Livstilshus – ELSK yoga – er der mulighed for yoga, som både indeholder meditation og afspænding, som du har mulighed for flere dage under vinterfestivalen. Lige som der er mulighed for både fitness og wellness alle ugens dage i Blokhus Feriecenter for alle over 15 år.

Saltum Trim inviterer alle med på MTB-tur om onsdagen i uge 7 og 8 med afgang fra Nols Sø, mens PGU Runners arrangerer løbeture i Gateway Blokhus på torsdage og søndage.

Bliv klogere

I vinterferien kan du også blive klogere på mange ting. Se blandt andet den spændende udstilling om hvalen der strandede på Blokhus Strand i vinterferien for 7 år siden. Besøg Egnssamlingen i Saltum på tirsdage og se hvordan dine bedsteforældre levede og vær selv aktiv med håndarbejde og smedejern.

Race for Ocean tager dig med på en tur langs stranden, hvor I sammen indsamler havplast og bliver klogere dette.

Hos Jan Jørgensen Smykker kan du komme med på en gratis rundvisning i uge 8 og hermed besøge Danmarks største guldsmedeværksted.

Kulturhuset i Blokhus holder torsdag til søndag åbent hus for alle der søger inspiration til drømmefesten.

Mulighederne er mange i det fyldige program, så læg ferien eller vejen forbi Blokhus i vinterferien og få oplevelser til hele familien. Find programmet i byens butikker i Blokhus og Hune.

LÆS OGSÅ: Politiet: At filme folk i nød er etisk forkert og ulovligt