Blokhus – påvirket bilist sigtet og anholdt for flere lovbrud

Arkivfoto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

I bilen sad den 25-årige mandlige fører og to passagerer: en 42-årig mand og en 45-årig mand. I stedet for at standse accelererede føreren af bilen dog kraftigt i et forsøg på at undslippe patruljen. Patruljen anvendte derfor patruljevognens udrykningssignaler og satte efter personbilen, der nu kørte til fare for andre trafikanter. 

Personbilen kørte kort efter galt, da den kørte ind i nogle hybenbuske for enden af Kr. Thomsensvej – heldigvis uden personskade til følge. Føreren af bilen og den 42-årige mand flygtede fra den havarerede bil, mens den 45-årige mand blev ved bilen efter politiets anvisning. En hundepatrulje fandt dog hurtigt de to mænd, som her blev tilbageholdt.

Ved en række tests blev det tydeligt, at føreren af bilen var påvirket af spiritus, kokain og amfetamin. Politiet kunne også fastslå, at føreren af bilen ikke havde et gældende kørekort. Den 25-årige bilist blev derfor sigtet og anholdt for brud på færdselsloven, kørsel i frakendelsestiden, spritkørsel, narkokørsel og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger.

Derudover blev der ved ransagning af bilen fundet 0,2 gram amfetamin og en ulovlig kniv, som den 42-årige mand erkendte ejerskab af. Han blev derfor sigtet og anholdt for brud på knivloven samt loven om euforiserende stoffer.

Den 45-årige mand blev også anholdt, men blev løsladt senere lørdag morgen, da han havde efterkommet politiets anvisninger ved anholdelsen og vurderedes ikke at have overtrådt loven.