ForsideBlokhusBlokhus får ny restaurant med fokus på lokalt håndværk og social dining

Blokhus får ny restaurant med fokus på lokalt håndværk og social dining

Blokhus får ny restaurant med fokus på lokalt håndværk og social dining

Mads Leegaard og Nadja Vinther åbner restaurant Sanz i en af de mest legendariske bygninger i Blokhus. Efter planen vil stedet have åbent hver weekend fra april til efterårsferien og i sommerperioden naturligvis alle ugens dage.

Jammerbrugtposten.dk kiggede i dag forbi Strandvejen 5 i Blokhus for at høre mere om planerne for stedet. Vi mødtes med Nadja og Mads, der begge er i midten af trediverne og kender hinanden fra restaurationsmiljøet i Blokhus.

Smagen af Nordjylland
Med valget af lokale råvarer og leverandører, der kan sikre topkvalitet og kort afstand fra produktion til servering, vil de skabe et sted, hvor kunderne har lyst til at komme igen. Samtidig skal maden, stemningen og de gode historier om danske råvarer fra Nordjylland bidrage til en helhedsoplevelse.

De taler begge med stor begejstring om deres nye projekt.

– På Sanz arbejder vi med lokale råvarer og et social dining-koncept, hvor vi fokuserer på at skabe unikke madoplevelser i fællesskab. Vi samarbejder tæt med lokale producenter som Rævhede Charcuteri, Ingstrup Mejeri og Bender Tærter, fortæller Mads, der hurtigt bliver suppleret af Nadja:

– Mads er en rigtig nørd, der for eksempel kan lave sjove og fascinerende billeder i skummet på kaffen og går op i detaljer, som altid overrasker gæsterne positivt. Jeg selv trives bedre ude blandt gæsterne, hvor jeg kan fortælle historier om vores produkter og leverandører.

– Vi er begge uddannede tjenere, og Mads har også uddannet sig som barista, mens jeg i en årrække har været forpagter andetsteds. Derfor tænker vi, at vi er et godt match og ser frem til at komme i gang med Sanz. Jeg glæder mig især til at få fingrene i tjenerfaget igen og bruge min uddannelse til at give gæsterne en god oplevelse, der vil blive husket længe, fortæller Nadja.

Erfarne kræfter bag Sanz
Nadja Vinther og Mads Leegaard er begge faglærte tjenere og har tilsammen 30 års erfaring inden for restaurationsbranchen.

Mads Leegaard har senest arbejdet på en anden restaurant i Blokhus. Han er oprindelig fra Fjerritslev, hvor han også startede sin erhvervskarriere på Fjerritslev Kro og andre steder i byen. De seneste år har han dog været aktiv i Blokhus, hvor han har uddannet sig som tjener og arbejdet som floormanager.

Nadja Vinther har senest været forpagter af Lanternen i Blokhus. Hendes tjeneruddannelse blev taget på Hotel Hvide Hus i Aalborg, og hun bor privat i Pandrup.

Arbejdet i fuld gang
Nadja Vinther og Mads Leegaard overtog nøglerne i november og har siden brugt mange timer i både hverdage og weekender på projektering, renovering og udvikling af konceptet for den nye restaurant i Blokhus.

– Vi er lige nu i gang med at slibe, oliere og male i restauranten. Når vejret tillader det, vil vi gå i gang med husets facade, og terrasserne skal både renoveres og udstyres med rigtige sofaer.

Der bliver 90 siddepladser indenfor og 150 udenfor. Fra klokken 22.00 vil restauranten gradvist skifte til en loungestemning med drinks- og vinbar, og aldersgrænsen bliver hævet til 21 år. Vi håber, at Blokhus og alle gæsterne vil tage godt imod Sanz, afslutter Nadja Vinther.

Sanz åbner den 4. april 2025.

Den historiske bygning på Strandvejen 5 i Blokhus bliver snart hjemsted for restauranten Sanz, hvor både mad og stemning får et nordjysk præg. Foto: Jammerbugtposten.dk

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER