Bliv (re)vaccineret 

Rasmus Prehn
Rasmus Prehn (S)

Bliv (re)vaccineret 

Af Rasmus Prehn, fødevareminister og medlem af Folketinget valgt for Socialdemokratiet

Coronaepidemien udvikler sig i disse dage til det værre. Kontakttallet var sidst jeg tjekkede 1,2. Det vil sige, at 10 smittede mennesker lige nu smitter 12 nye. Og den 21. december var der igen smitterekord med hele 13.558 bekræftede tilfælde inkl. reinfektioner. SSI vurderer, at Omikron er den dominerende variant i Danmark. Og desværre ser det ud til, at det kun bliver værre i ugerne frem. 

-- annonce ---


Derfor er det vigtigt, at vi alle passer på hinanden. Ikke mindst på de ældste og svageste grupper. Derfor opfordrer jeg alle til at lytte til vores dygtige sundhedsminister Magnus Heunicke, når han opfordrer alle til at lade sig (re)vaccinere. Vaccinerne viser sig at virke. Det er vores stærkeste våben i den kommende svære tid. Og myndighederne opfordrer dig til at tage dem. Færre bliver alvorligt syge. Færre får hårde symptomer. Så noget af det bedste, du kan gøre for dig selv og dine medmennesker, når det handler om corona, er at tage din (re)vaccine. 

En særlig appel handler om vores sårbare og ældre familiemedlemmer. Eller måske nærmere deres pårørende og de hårdt arbejdende professionelle omkring dem. Lige nu knokler vores ældreminister Astrid Krag med alt, hvad hun har, i et kapløb med tiden for at flest mulige ældre får det tredje stik. Mange i den gruppe har ikke nemt ved at blive vaccineret. De kan fx have svært ved at bruge en computer eller få booket en tid. Andre er dårligt gående eller bekymret for at tage alene afsted. Så tilbyd evt. at hjælpe dine nærmeste med at booke en tid eller at komme ned og få vaccinen. Det gør ikke bare en stor forskel for den enkelte, men også for vores samlede forsvar mod epidemien.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn