Blå Kors oplever stort behov for julehjælp: Familierne er pressede i år

Print Friendly, PDF & Email

Det vælter hver dag ind med ansøgninger om julehjælp hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. Her har man indtil videre modtaget knap 5.500 ansøgninger fra trængte børnefamilier. Det er udtryk for, at mange familier er pressede, siger generalsekretær Christian Bjerre.

Om klokken er tre om natten eller 11 om formiddagen, så tikker der ansøgninger om julehjælp ind hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors.


På ét døgn har organisationen oplevet at få hele 500 ansøgninger. Indtil videre er der samlet set kommet knap 5.500 ansøgninger ind fra børnefamilier, der er udfordrede af trange kår og ønsker at få hjælp til gaver og julemad.

 “Det tegner til, at vi igen i år modtager rekordmange ansøgninger. Det vidner om, at familierne har et stort behov for julehjælp. Mange familier er fortsat pressede på økonomien, men også på anden vis. Vi ved, at situationen med coronavirus har gjort familierne mere isolerede og har forstærket de udfordringer, som de kæmpede med i forvejen.”

Flere søger julehjælp

Sidste år modtog Blå Kors knap 7.200 ansøgninger om julehjælp, hvilket var 1.000 flere end i 2018, og dermed det højeste antal ansøgere nogensinde. 

Blå Kors’ julehjælp bliver uddelt til børnefamilier, hvor forældrene er på overførselsindkomst. Julehjælpen består af to gavekort til mad og gaver. Det ene er til dagligvarekæden Lidl på 400 kroner og det andet på 200 kroner til Blå Kors’ genbrugsbutikker.

 “Julehjælpen gør en kæmpe forskel for familierne. De kan få gavekortene til at række langt og få købt al den mad, de skal bruge til julen, og gaver til børnene. Nogle bruger også pengene på de ting, de ellers ikke har råd til, som for eksempel nyt vintertøj i den kolde tid,” siger generalsekretær Christian Bjerre. 

Opbakning til at hjælpe

Antallet af familier, som søger julehjælp hos Blå Kors, er steget markant sammenlignet med for fem år siden, hvor der var knap 1.200 ansøgere. Der er derfor brug for at få indsamlet flere penge for, at kunne hjælpe så mange muligt. 

Julehjælpen er i år støttet økonomisk af blandt andet statens julehjælpspulje og private virksomheder og fonde som Ole Kirk’s Fond og dagligvarekæden Lidl. Derudover modtager Blå Kors også donationer fra private.

“Vi er rigtig glade for opbakningen til vores julehjælp. Hvert et bidrag tæller og kan afgøre, om der er flere familier, vi kan række ud til. Desværre kan vi ikke give julehjælp til alle familierne, men vi håber, at vi kan nå at samle flere penge ind i den kommende tid,” siger Blå Kors’ generalsekretær Christian Bjerre. 

Ansøgningsfristen for at søge julehjælp hos Blå Kors er 26. november 2020. 

Ansøgninger om julehjælp til Blå Kors Danmark:

2019: 7.173

2018: 6.268

2017: 6.277

2016: 2.440

2015: 1.200