Blå Kors åbner for ansøgninger om julehjælp

Print Friendly, PDF & Email

Sidste år modtog den sociale hjælpeorganisation Blå Kors rekordmange ansøgninger om julehjælp fra trængte familier. Nu er der åbnet for ansøgninger til dette års julehjælp og forventningen er, at der igen i år formentlig vil være mange ansøgere.

Julen kan være en svær tid for familier, som i forvejen er pressede økonomisk.


I 2019 søgte knap 7.200 familier om julehjælp hos Blå Kors, som er en social hjælpeorganisation, der hjælper udsatte børn, unge og voksne. Det var næsten 1000 flere ansøgere end året før og dermed det højeste antal nogensinde.

Nu har Blå Kors så åbnet for ansøgninger om julehjælp i 2020.

“Det er et år, hvor coronavirus har præget alles hverdag. Og i høj grad hverdagen for mennesker, som har det svært. Derfor er vi spændte på, hvor mange ansøgere, der kommer. Det vil ikke komme bag på os, hvis der også i år vil komme mange ansøgninger,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors. 

Julehjælpen er hjælp til mad og julegaver og bliver uddelt til børnefamilier, hvor forældrene er på overførselsindkomst. 

Stor interesse

Allerede inden ansøgningen til dette års julehjælp åbnede den 30. oktober, havde der været mange besøg på Blå Kors’ hjemmeside. 

“Vi ved, at rigtig mange familier holder øje med i god tid, hvornår de kan søge om julehjælp. Vi håber, at vi kan give julehjælp til mange familier”, siger generalsekretær Christian Bjerre.

Pengene til Blå Kors’ julehjælp kommer fra staten, virksomheder, fonde og private bidrag. Man kan støtte og ansøge om Blå Kors’ julehjælp på www.blaakors.dk/jul

Ansøgningsfristen er den 26. november 2020. 

Ansøgninger om julehjælp til Blå Kors:

– 2019: 7.173

– 2018: 6.268

– 2017: 6.277

– 2016: 2.440

– 2015: 1.200