Bilist sigtet for påvirket kørsel i Brovst

Modelfoto Arkivbillede

Lørdag den 5. juni om aftenen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en bilist netop var kørt galt på Sandmosevej i Brovst. Anmelder fortalte, at en bil var væltet om på taget, og at føreren af bilen kort efter løb fra stedet.

En beredskabspatrulje samt en ambulance rykkede derfor ud til stedet, da der muligvis var personskade i forbindelse med uheldet. Ved patruljens ankomst gav man sig til at lede efter føreren af bilen i området, da han havde forladt sit køretøj. Man fandt ham kort efter, hvor man kunne konstatere, at føreren kun havde modtaget mindre skræmmer i forbindelse med uheldet. En ambulance og lægehelikopter ankom ligeledes til stedet for at tilse manden. Lægerne fandt ligeledes udelukkende overfladiske skræmmer, hvorfor manden ikke ville indlægges.

-- annonce ---


Derudover fattede betjentene mistanke til, at bilisten var påvirket af spiritus og narkotika, da han virkede til at være betydeligt beruset. Politiet sigtede og anholdt derved bilisten for spiritus- og narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

Senere samme dag – kort inden midnatstid – standsede politiet en bilist til kontrol på Egholm Færgevej i Aalborg. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man føreren af bilen – en 19-årig mand – i at deltage i en narkometertest. Og ganske rigtigt. Testen gav udslag for, at føreren af bilen tilsyneladende var påvirket af kokain under kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen.