Biersted FDFére brugte uge 31 på tur til Østrig

Foto: Flemming Steen Thagaard
Print Friendly, PDF & Email

FDF Biersted havde søgt og fået penge til turen af Biersted menighedsråd, samt Nordjyske Bank. Derudover havde vi solgt rigtig mange lodsedler for Y’s-men i Aabybro, og igen en stor tak til alle jer der har købt, fortæller Flemming Steen Thagaard og fortsætter med at fortælle om turen;

5 busser i alt var fyldt med glade FDF’ere, selve turen er arrangeret af FDF Landsdel 1, som står for aktivitetsplan, madlavning og indkvartering.

Med afgang fra Gigantium lørdag middag var kursen sat mod Østrig, og forventningerne var lige så høje de Østrigske alper.

Ankomst søndag morgen, tid til at slå lejr og se sig om i området, og slappe lidt af ovenpå busturen.

FOTO: Flemming Steen Thagaard

Mandag morgen gik turen via Østrigs stejleste kabelbane op til verdens største is-grotte Eis-Riesenwelt, hvor man oplever de flotte is-formationer i grotten, som i øvrigt er 42km dyb, men publikum ser kun den første kilometer.

Tirsdag havde vi bestemt os for at nyde naturen, og jeg skal da lige love for at vi fik vores lyst styret, selvom Schoberstein ”kun” er 1037m høj, var det mere end rigeligt for sådan en folk nordjyder, som kun er vant til Biersted bakke. Vi nåede ca. ¾ af vejen op inden kræfterne slap op, men umiddelbart ingen træthed af spore hos gruppens yngste på 6år. Ret sejt!

Onsdag delte vi os efter interesse, så der var 8 der tog i klatrepark med masser af svævebaner og udfordrende højder. Resten var i den flotte by St. Gilgen, hvor der blev spist is og sejlet med hjuldamper på søen, samt en tur med kabelbanen op til nærmeste bjergtop.

Onsdag aften fyldte vi de 5 busser, og kørte til den lokale sø Attersee, hvor der blev badet, skreget, grinet og fjollet. På turen tilbage til lejren var der høj stemning i bussen!

Torsdag gik turen til Burg Hohenwerfen, en vaskeægte middelalderborg, hvor der er bl.a. falkonershow, og masser af historisk vingesug. Det var også her at filmen ”Ørnereden” fra 60’erne blev optaget.

FOTO: Flemming Steen Thagaard

Tidligt fredag morgen skulle alt være pakket ned, og vi blev kørt til Salzburg, hvor vi tilbragte dagen i den flotte gamle by, indtil vi satte kursen hjem mod Danmark fredag aften. Godt trætte og mættet af indtryk ankom vi til Nørresundby lørdag aften efter en fantastisk uge.

Tak til alle der har støttet os, og gjort det muligt at få denne oplevelse!