Biersted FDF-kreds modtager nyt kredshus doneret af Den A.P. Møllerske Støttefond
Børn og unge i Biersted FDF-kreds er begejstrede over nyheden om, at Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget dem et nyt kredshus, som skal opføres på deres grund. Huset er designet gennem en arkitektkonkurrence med input fra spejdere og FDF’ere i hele landet, for at understøtte friluftsliv året rundt. Der skal opføres i alt 32 eksemplarer af hytten rundt om i landet.
“Det er en drøm, der går i opfyldelse,” udtaler kredsleder Flemming Thagaard. Han forklarer, at de har arbejdet på at forbedre deres fysiske rammer, og at en ny hytte vil gøre FDF endnu sjovere i Biersted. Den nuværende kredshytte er en gammel skolebarak fra 1960’erne, og Thagaard er stolt af at få en moderne erstatning.
Stine Fischer Pedersen, der også er kredsleder, tilføjer, at hytten er en blåstempling af kredsens positive udvikling. De ser frem til at tage den i brug og invitere flere børn og unge til sjove friluftsaktiviteter. Formand Jacob Bach Sanden forklarer, at de stadig afventer en tidsplan, men forventer, at hytten vil være færdigbygget inden for et år. Biersted FDF skal selv stå for nedrivningen af det gamle hus samt klargøringen af grunden.
Et unikt samarbejde bag hytten
Fremtidens Spejderhytte er et resultat af et samarbejde mellem Den A.P. Møllerske Støttefond, spejderbevægelsen og FDF, der repræsenterer over 100.000 børn og unge i Danmark. Mange af deres bygninger er nedslidte, og fonden har derfor doneret 140 millioner kroner til at forbedre spejderhytter og kredshuse over hele landet.
“Vi er taknemmelige for, at fonden vil hjælpe flere børn og unge med at få oplevelser i naturnære omgivelser,” fortæller Jakob Harbo Kastrup, generalsekretær for FDF. Udover de 32 nye hytter støtter fonden også klimavenlige renoveringer af 68 foreningers eksisterende hytter.
Tankerne bag designet af Fremtidens Spejderhytte
Fremtidens Spejderhytte er designet af arkitektfirmaet LETH & GORI sammen med Rønnow Arkitekter og VEGA landskab. Hytten nytænker den klassiske spejderhytte med fokus på at åbne op mod omgivelserne og skabe aktiviteter, der trækker naturen ind i oplevelsen. Hytten omfavner en udendørs bålplads og er bygget af træ for at minimere klimaaftrykket.
Fakta om Fremtidens Spejderhytte:
Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret 140 millioner kroner til forbedringer af spejderhytter og kredshuse i hele landet.
68 lokale foreninger har fået støtte til miljøvenlige renoveringer, der gavner over 8.200 medlemmer.
Fremtidens Spejderhytte er designet af arkitektfirmaet LETH & GORI og er let at vedligeholde for en lang levetid.
Hytterne er bygget af træ for at sikre et lavt klimaaftryk.
Hytten tilbyder både indendørs og udendørs aktiviteter med overdækkede terrasser, shelterpladser, opbevaringsrum og plads til friluftsudstyr.