Når konfirmationssæsonen er ved at være ovre, skal man til at tage stilling til økonomi og opsparing frem for menu og bordkort. Bankly har netop i forbindelse med konfirmationssæsonen færdiggjort en undersøgelse af bankernes tilbud på konfirmationskonti til konfirmanderne, som kan være gavnlig at sætte sig ind i.
Undersøgelsen viser, at negative renter og inflationen har haft stor indflydelse på konfirmandernes tilbud, for det viser sig, at kun 11 ud af 61 banker tilbyder konfirmander en særlig konfirmationskonto i år.
Bankerne har i mange år tilbudt meget fordelagtige renter og tilbud til konfirmanderne, forklarer Kenneth Hansen, Indehaver og stifter af Økonomisk Råd:
“Bankerne har tidligere tilbudt fordelagtige aftaler i forbindelse med konfirmationer, fordi de ved, at mange danskere forbliver kunder ved banken, når først de skifter. Der, hvor man som barn har sin første bank, er ofte dér, man bliver som voksen. Det ved banken, og de ved, at barnet bliver bedre kunder i det lange løb.”
Allan Stolc, direktør for Bankly, udtaler, at “de negative renter og den stigende inflation går desværre også ud over årets konfirmander, da der både er langt færre tilbud at vælge imellem samt en markant lavere rentesats end ved tidligere år”.
Men hvad gør man så med sine konfirmationspenge? To eksperter inden for privatøkonomi peger begge på investering som en mulig forvaltning af pengegaver for årets konfirmander:
“Vælger konfirmanden at investere konfirmationspengene, skal de tænke langsigtet. Som 13-14-årig er det svært at gennemskue, hvad man skal investere i, og man skal selvfølgelig forvente at have pengene investeret i en længere periode. Hvis man som konfirmand ved, at man først skal bruge pengene om 10 år, bør man investere dem. Det afhænger selvfølgelig af, hvornår man skal bruge pengene, til hvad, og om man tør at investere dem. Investerer man sine konfirmationspenge, kan man få et højere afkast på længere sigt.” – Kenneth Hansen, Indehaver og stifter af Økonomisk Råd.