Band fra Kulturskolen er med i DR’s MGP-finale

Jammerbugt Idrætscenter i Fjerritslev. Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Når DR lørdag 29. februar blænder op for deres store MGP-show i Royal Arena i København, er det med deltagelse fra Jammerbugt. Bandet JAAIIL, der til daglig hører under Jammerbugt Kulturskole, er blandt de otte finalister, der skal dyste om sejreren i det direkte show på landsdækkende tv.

Bandet JAAIIL består af børnene Johannes, Alexander, Andreas, Ida, Isabella og Lucas. De er mellem 11-12 år gamle. Bandnavnet er en samling af forbogstaverne i deres navne, men passer også til bandets øvelokale, som er en gammel fængselscelle i Tinghuset i Fjerritslev. Børnene kommer fra Fjerritslev, Ørebro, Thorup-Klim og Aabybro.

De deltager med sagen ’Superhelten’, som handler om Batmans liv, efter han er gået på pension og har fået en kone, som er dværg.

De unge musikere fra Kulturskolen har været gennem en længere proces, der startede i sommeren 2019, hvor omkring 400 grupper og solister sendte deres sange ind til MGP. De dygtige elever er nu nået hele vejen til finalen i Royal Arena, hvor de skal optræde på den store scene for foran ca. 12.000 publikummer.

Medlemmerne i JAAIIL har arbejdet benhårdt for at blive klar, og de har selv skrevet deres MGP-sang. Deres undervisere i Kulturskolen, Helle Pedersen og Mads Rosendahl, har støttet op om projektet hele vejen, og tager med til finalen i København for at give deres support til de unge musikere.

Der er for længst udsolgt til det store Tv-show, så det er desværre begrænset hvor mange, der kan tage til hovedstaden og bakke JAAIIL op. Det skal dog ikke forhindre fans i Jammerbugten for at opleve showet og heppe på de lokale helte. I samarbejde med Jammerbugt Idrætscenter og Sparekassen Vendsyssel, har Kulturskolen arrangeret en kæmpe storskærmsfest i Fjerritslev. Her kan interesserede se DR’s MGP-show live på kæmpeskærm. Til arrangementet vil der være live-musik med opvarmningsbands fra Kulturskolen.

Arrangementet er gratis. Dog er der mulighed for at tilkøbe spisning mm, så man kan få en total lørdagshyggepakke med mad, popcorn, sodavand, musik og MGP.