Bag facaden hos Slagter Palle i Fjerritslev

Lars Mogensen foran butikken på Østergade i Fjerritslev
Print Friendly, PDF & Email

Slagter Palle ligger på Østergade i Fjerritslev og er en velassorteret specialforretning, hvor kunderne kan lade sig friste af et rigt udbud af traditionelle kvalitetsvarer. 

Hos Slagter Palle er der fokus på slagterhåndværk og gode råvarer  – hvor bl.a. kødfarsen bliver hakket frisk og direkte i butikken af kød fra køledisken.


– Så kan folk se, hvad det er, de får, forklarer Lars Mogensen, der bestemt er tilhænger af friskhakket kød frem for det vakuumpakkede i dagligvarebutikkerne.

Slagterforretningen Slagter Palle laver også og bringer mad ud af huset og her er det indehaveren Lars Mogensen, der står for at lave maden, hvilket han sætter en stor ære i. For ham føles selv en lang arbejdsdag ikke som en pligt,  han nyder at være på arbejde, tale med kunder og være i gang. Dagen starter ofte klokken fem om morgen med at sørge for, at alt er i orden og han henter selv de dyr, der skal serveres på middagsbordene i Fjerritslev og omegn.

Lars Mogensen overtog slagterforretningen efter slagter Palle Gyldenløve

For halvanden år siden var der generationsskifte hos Slagter Paller og Lars Mogensen overtog slagterforretningen efter slagter Palle Gyldenløve, men i dag kan du stadigvæk møde Palle i forretningen. 

Overgangen har været meget naturlig og logisk, eftersom Lars Mogensen selv har arbejdet i forretningen i 21 år – allerede siden efterskoletiden da han skulle i erhvervspraktik og ved et tilfælde endte hos Slagter Palle. Siden var Lars  ikke i tvivl om, at det var her, han skulle arbejde. Og sådan blev det.

Lars Mogensen i den hyggelige afdeling hos Slagter Palle

Efter 21 år sammen har deres venskab udviklet sig til noget helt unikt. 

  • Vi er på mange måder forskellige, men også meget ens. Og vi kender hinanden så godt, at vi ved, hvilke styrker og svagheder vi hver især har. Det udnytter vi naturligvis også i det daglige i butikken, fortæller Lars Mogensen, der bakkes op af Palle Gyldenløve.

Også i fritiden går Lars meget op i mad og natur.  Han tager ud i naturen med sine hunde og samler svampe eller bær og betegner sig selv som lidt af en madnørd. Og derfor føler han, at han er på den helt rigtige hylde i sit liv.