Bålsæsonen nærmer sig – bor du i Jammerbugt Kommune, bør du måske passe ekstra godt på med at bage snobrød i naturen

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sommeren nærmer sig, og det betyder grillede koteletter på terrassen, shelterture med bålmad og snobrødsbagning i haven eller på den nærmeste bålplads. Det er hyggeligt med grillet mad eller bål til langt ud på natten, når det gode vejr melder sig, men der er nogle forholdsregler, man bør tage sig – flere områder i Jammerbugt Kommune ligger i brandfareindekset under kategorien ’moderat’, når det kommer til risiko for brand. 

Man skal naturligvis altid være forsigtig, når man griller eller laver bål i naturen, men nogle områder er mere sårbare over for brandfare end andre. Tjek Brandfare.dk for at holde dig opdateret på, hvordan forholdende er i dit område, hvis du overvejer at tænde bål. Her kan du også finde information om afbrændingsforbud.

Gode råd 

For at undgå uheld og dermed brandfare, er der nogle råd, du kan følge. Vær for eksempel opmærksom på lokale forbud mod brug af åben ild – disse fremgår ikke af Brandfare.dk, så det er vigtigt at orientere sig ved de enkelte områder. Derudover er det vigtigt kun at bruge åben ild på steder, som er afmærket til formålet, og hav altid rigelige mængder med vand i nærheden. Ring naturligvis 1-1-2, hvis der sker et uheld. Du kan tjekke Brandfare.dk for at finde flere gode råd om at lave bål eller grille i naturen, så du undgår brandfare.