Ansvarlig for buskontrol til Dana Cup i Hjørring vender tommelfingeren opad

Foto: Nordjyllands Politi
Print Friendly, PDF & Email


Positive takter og ingen graverende fejl – sådan lød konklusionen, efter Nordjyllands Politi onsdag rykkede ud med buskontrol til årets store ungdomsfodboldturnering, Dana Cup i Hjørring.

45 nationer – 20.000 deltagere – er i disse dage samlet til fodboldturnering i Hjørring. Det kan virke som om hele verden i disse dage kører på cykel, men en del deltagere til arrangementet her, er dog kommet til Hjørring i bus.
Nordjyllands Politis særlige enhed, Tungvognscenter Nord (TCN), varetager den operative kontrol af tunge køretøjer. I onsdags, den 27. juli 2022, besøgte de Dana Cup i Hjørring, hvor de foretog en stor buskontrol.


”Det er vigtigt, at der ved sådanne arrangementer føres kontroller, så alle deltagerne kan befordres sikkert og forsvarligt mellem de forskellige lokationer,” slår den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, fast.

 Ingen graverende fejl 

Onsdag blev der kontrolleret 23 busser, hvoraf de 12 blev indkaldt til syn. Synsindkaldelserne omhandler: tre med film på forruderne, tre med fejl på selerne i bussen, tre med revnet forrude, tre med billetteringssystem der gik der gik op i synsfeltet, fire med lygtefejl og så var der en norsk bus med en køre-hviletidssag. 

Politikommissær Claus Kjær-Pedersen fortæller: 
”Vi så ingen bremsefejl til kontrollen og det er måske det allervigtigste, set med mine øjne. Konklusionen må være den, at kontrollen afspejler en positiv udvikling, idet der ikke – som det har været tilfældet tidligere år – blev fundet større, graverende fejl på bremser og styrtøj.”