Advokatfirmaet Kühnel vil uddanne klienterne til selv at håndtere de små krav | Inkasso og små retssager for dyrt for små virksomheder

ADVOKAT (L), PARTNER LARS KÜHNEL
Print Friendly, PDF & Email

Drop advokatfirmaet til din inkassosag eller mindre retssag. Det er budskabet fra advokat Lars Kühnel. Gør det selv.

Mange virksomheder opgiver helt at forfølge små krav, når de har talt med deres advokat om de omkostninger, der er forbundet med en inkassoproces og/eller en retssag. Det er simpelthen blevet for dyrt at få advokatens hjælp, da udgifterne til advokaten overstiger det beløb, man har til gode – selv om man måtte vinde sagen og blive tilkendt sagsomkostninger. De sagsomkostninger, som man tilkendes af retten er nemlig så små, at de ikke rækker ret langt i forhold til udgifterne til advokaten.

Samtidig er reglerne om inkasso, frister, påkrav, renter, gebyrer, opstart af retssag med stævning, registrering af bilag mv. for mange en så uoverskuelig bakke af papirarbejde at skulle over, at vejen til skraldespanden med sit fakturakrav vælges fremfor at forfølge sin ret.

Det har Advokatfirmaet Kühnel med kontorer i Aalborg og Hobro taget konsekvensen af.

Advokat Lars Kühnel siger: ”Mange tænker nok, at vi er tossede, når vi vil afholde et kursus og uddanne vores kunder til selv at håndtere en stor del af inkassoprocessen og retssager på Domstolenes sagsportal minretssag.dk. Men der er mening med galskaben, da vi dermed sørger for, at vore kunder ikke mister penge på enten en opgivet mindre faktura eller på regningen fra advokaten – og samtidig hermed skal vi ikke føre små sager for kunder, hvor vi også som advokatfirma taber penge, da en ordentlig forberedelse af en retssag koster mere tid og dermed flere penge end vi med rimelighed kan fakturere vores kunder i den sidste ende.”

Det er ifølge Lars Kühnel dog noget af en regeljungle, som man skal igennem for at kunne føre sin egen sag korrekt, men har virksomhedens ejer eller bogholder først lært det, er det i følge Lars Kühnel faktisk til at gå til.

”Det er hjælp til selvhjælp”, udtaler Lars Kühnel, som den 7. november på firmaets kontor i Aalborg ser frem til at klæde kunderne på med viden om regler og skabeloner, så det er slut med irritationen over, at de små fakturakrav må opgives, eller at advokatregningen er stukket af i et sagssystem, som de færreste forstår at bruge.

For mere information kan advokat Lars Kühnel kontaktes på telefon 26167912 og lars@advokatfirmaetkuhnel.dk, eller advokatfuldmægtig Camilla Elb på 24276099 og ce@advokatfirmaetkuhnel.dk.