ForsideAndetAdvokat om sexchikane: Det er aldrig din skyld

Advokat om sexchikane: Det er aldrig din skyld

Tv-værten Sofie Lindes oplevelse med sexchikane har sparket nyt liv i #MeToo-debatten i Danmark. Sexchikane er både ulovligt og kan have store konsekvenser for den, det går ud over, lyder det fra Krifas advokat Jane Kjær Klausen, der har tre råd til håndteringen af sexchikane.

Publikum var målløse til Zulu Comedy Galla, da tv-vært Sofie Linde fortalte, at hun havde været udsat for sexchikane som 18-årig og ny i tv-branchen. Det har fået gang i debatten om sexchikane og #MeToo igen, og det er en god ting ifølge Krifas advokat Jane Kjær Klausen.


– Sexchikane skal tages alvorligt, fordi det kan have store konsekvenser for den, det går ud over, lyder det fra advokaten.

Mange hyldede Sofie Linde for at stå frem med sin historie, mens en del også har kritiseret tv-værten for ikke at sætte navn på manden, der krænkede hende.

– Det understreger bare, hvor svært et emne det er, og hvor vigtigt det er, at vi taler om det. Uanset hvad er det aldrig ens egen skyld, hvis man bliver udsat for sexchikane, siger Jane Kjær Klausen.

Advokat Jane Kjær Klausen har tre gode råd til håndteringen af sexchikane:

1. Sig fra

– Det er vigtigt, at du sørger for at sige fra over for den person, der har udvist sexchikane. På en måde der ikke er til at misforstå. Du skal lade vedkommende vide, at han/hun har overtrådt dine grænser. Vi har alle forskellige grænser, og det er derfor vigtigt, at man er tydelig, når det kommer til ens egne. Det er lettere sagt end gjort, men bliver det nødvendigt at gå videre med sagen, er det væsentligt, om man har sagt fra.

2. Gem beviser

– Udfordringen med sexchikanesager er ofte det bevismæssige, fordi det ofte foregår, når to mennesker er alene sammen. Derfor skal du sørge for at sikre dine beviser. Det kan være i form af at gemme billeder og tekstbeskeder, du har modtaget, lydoptagelser og lignende.

3. Ta’ fat i din fagforening

– Din fagforening kan lytte, støtte og rådgive dig om, hvad du kan gøre, hvis du oplever sexchikane og ikke mindst hjælpe dig med at sikre beviser. Hvis det bliver nødvendigt, kan din fagforening også tage din sag i retten.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER