AC Horsens viste sig for stærke efter chokstart

Print Friendly, PDF & Email

Lørdag tog Jammerbugt FC imod AC Horsens hjemme på Sparekassen Danmark Arena, og selvom kampen startede positivt med præsentation af en endnu en hovedsponsor i form af Senia samt en ny flot spilledragt fra Hummel, så var det gæsterne, der satte dagsordenen straks efter første fløjt.

Allerede efter tre minutter kom et varsel fra de profilfyldte Superliga nedrykkere, da tidligere AaB angriber Anders K. Jakobsen var få centimeter fra at prikke bolden i mål. I det 10. minut blev det alvor. Først fik gæsterne et frispark lige uden for feltet. Det blev i første omgang afværget, men AC Horsens fastholdt presset, mens Jammerbugt FC ikke fik clearet. Det endte med et indlæg, som Anders K. Jakobsen headede på tværs af målet og i netmaskerne.

Kun halvandet minut senere var den gal igen. 0-1 blev til 0-2, da AC Horsens uden tøven udnyttede usikkerhed i Jammerbugt FC defensiven. Efter hurtigt og direkte spil kunne Casper Tengstedt trille bolden i mål fra tæt hold, på en retur fra Aron Sigrudarsons afslutning.

Det var lidt af en chokstart og den store udfordring AC Horsens var allerede ved startfløjtet, var nu blevet betydelig større. Men Jammerbugt FC forsøgte at svare igen og Bardhec Bytyqi fyrede af fra kanten af feltet, mens Aleksander Nilsson fik en mulighed ved bagerste stolpe efter et indlæg.

Men herfra var det ærlig talt op ad bakke. Chancen mod et hold med AC Horsens kvalitet havde været at gøre det en bøvlet kamp så længe som muligt. Det løb var kørt og nu måtte Jammerbugt FC forsøge at arbejde sig den lange vej tilbage i opgøret. Det virkede også som om, at de blå havde fået rystet chokstarten lidt af sig og holdet kom mere på bolden. Men i det 29. minut fik den mission endnu et slag.

På en bold i dybden stoppede Jammerbugt FC forsvaret op og appellerede for offside. Det blev ikke dømt og så udnyttede gæsterne på ny en Jammerbugt FC defensiv i ubalance. På en flot assist af Casper Tengstedt sendte Jonas Gemmer 0-3 målet i nettet.

Jammerbugt FC havde svært ved at håndtere den stærke Horsens offensiv og med 3-0 allerede efter den halve time, kunne man bekymre sig om, hvad det kunne udvikle sig til i den sidste time mod et Horsens hold, der ikke flyttede foden fra speederen.

Men Jammerbugt FC mandskabet fik stabiliseret organisationen og holdt fast frem til pausen. Men holdet havde nu et bjerg af bestige i kampens sidste 45 minutter. De blå skulle ud at jagte en vej tilbage i opgøret, men samtidig uden at satse alt frem ad banen mod et velspillende Horsens hold, der stod klar til at udnytte hver en fejl.

Det blev ikke samme AC Horsens dominans efter pausen og Jammerbugt FC startede 2. halvleg mere robuste end det var tilfældet i den shaky start på opgøret. Kort efter pausen havde David Edvardsson en godt hug fra distancen, som kun lige blev puffet til hjørne af Horsens keeperen.

Gæsterne truede stadigt frem ad banen, men Jammerbugt FC havde også fået skubbet spillet længere frem, og ikke mindst længere væk fra eget mål. Der var flere gode aktioner, men de blå havde svært ved at tilspille sig de helt åbne chancer mod en dygtig modstander.

Det gjorde gæsterne til gengæld igen med et lille kvarter tilbage af kampen. Et veludført angreb blev afsluttet af Casper Tengstedt, der i det regnvåde græs bankede bolden fladt mod mål, hvor den sjuttede i nettet.

Trods 0-4 målet havde Jammerbugt FC fået rettet op og fundet bedre fodfæste i løbet af opgøret, men de blå kom aldrig for alvor tilbage i kampen om point. Dog blev der pyntet på resultatet til slut.

Efter et par gode detaljer og et hug fra kanten af feltet fra David Edvardsson, var indskiftede Max Møller først på reposten, som han prikkede ind til 1-4.

Trods den sene succesoplevelse måtte de blåblusede forlade den tunge bane med tunge ben, mens tunge skyer sendte regn ned over Sparekassen Danmark Arena og den kolde vind bed i de hængende mundvige.

Jammerbugt FC var blevet slået af en på dagen bedre modstander og det havde været en fodbold lørdag på hælene i det Nordjyske. Næste weekend handler det om at være træerne igen, når turen går til Sjælland og udekamp mod Lyngby Boldklub.

Jammerbugt FC – AC Horsens: 1-4 (0-3)
10’ 0-1 Anders K. Jakobsen, AC Horsens
12’ 0-2 Casper Tengstedt, AC Horsens
29’ 0-3 Jonas Gemmer, AC Horsens
78’ 0-4 Casper Tengstedt, AC Horsens
90’ 1-4 Max Møller, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Aleksander Nilsson, Moussa Kamara, Nikolaj Lyngø (Kelvin Emmanuel Igbonekwu), Emil A. Nilsen, Mads Larsen – Omar Natami (Max Møller), Christian Rye (Ismael Sidibe), David Edvardsson, Bardhec Bytyqi (Mubaarak Nuh) – Sead Gavranovic (Frederik Høgh). Ikke benyttet: Marcus B. Sørensen, Solomon Onome Ogberahw.