Årets Ildsjæl i Ingstrup 2023

Inger Dueholm står med vin og "diplom". Helge Ottov står på hendes højre side og på hendes venstre side Malene Krogh. Prisen blev overrakt onsdag d. 28.6. i forbindelse med fællesspisning i Ingstrup Sportsuge. Foto: Privat

Årets Ildsjæl i Ingstrup 2023

Inger Dueholm er blevet kåret til årets ildsjæl 2023 i Ingstrup.

-- annonce ---

Inger har igennem mange år været en vigtig del af succesen bag Ingstrup Efterskole – først som lærer og skolemor, siden som viceforstander og forstander. Her har hun på én og samme gange været med til at sikre kontinuitet og nytænkning og har desuden været et vigtigt bindeled til det omgivende lokalsamfund.

På trods af et travlt arbejdsliv har Inger altid engageret sig i mange forskellige ting. På det sociale område har hun tidligere været besøgsven og har ydermere gjort et stort arbejde for Kamillus Jammerbugt, som hun var med i opstarten af. Derudover har hun også deltaget i bestyrelsesarbejde i Ingstrups forsamlingshus og folkeskole.

Ingers engagement og ønske om at gøre en forskel har også givet sig udtryk i deltagelse i lokalpolitik, hvor hun igennem en del år var aktiv for henholdsvis Konservative og Venstre.

Inger og Ingstrup Bogby

Det var Inger, der opdagede, at der var udskrevet en konkurrence om at blive Nordjyllands Bogby. Hun var ikke sen til at få skabt opbakning fra alle Ingstrups foreninger til at forsøge at vinde den konkurrence.
Der blev nedsat en gruppe, der lavede en flot ansøgning, og Ingstrup blev vinder af konkurrencen og kunne kalde sig Nordjyllands Bogby.

Foto: Ingstrup Bogby

Inger indledte et utrætteligt arbejde med at få søgt midler til at få skabt bogvognene. Men det var ikke helt nok, så Inger fortsatte arbejdet med at søge midler, så det endelig blev muligt at overtage den gamle brugsbygning og ikke mindst at få den sat i stand, så den kunne bruges som ”Bogbrugs”.

Inger gør et kæmpestort arbejde med at få det daglige arbejde i Bogbrugsen til at fungere. Herunder at sortere de tusindvis af bøger, som der kommer ind.

Et af de seneste initiativer, som Inger arbejder utrætteligt med, er at forsøge at skaffe midler til at få rejst en skulptur i blomsterengen ved Ingstrups sydlige indkørsel. En skulptur hvis udtryk skal være med til at understøtte Ingstrup som Bogby.

Sidste år overtog Inger posten som Ingstrups repræsentant i Jammerbugts Kommunes landdistriktsråd, hvor hun med sin sædvanlige energi og handlekraft sørger for at afholde møder i landdistriktsrådet, formidler kontakten til kommunen og deltager i diverse møder i den anledning. Herudover yder hun også en indsats i LAG, hvor hun er med til at uddele EU-midler.

Uanset hvad Inger er beskæftiget med eller optaget af, så er det karakteristisk for hende at være meget direkte og handlingsorienteret i sin tilgang. Derudover er hun nysgerrig, god til at se nye muligheder og altid fokuseret på, hvad der kan være godt og udviklende for Ingstrup.

Stort tillykke til Inger Dueholm med årets ildsjælepris 2023.

LÆS OGSÅ: Butikstyv taget på fersk gerning

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn