Aabybrosvømmer viser gode takter ved årets første stævne

Holdfoto sammen med cheftræner Stefan Stenberg

I weekenden var førsteholdet fra Aabybro Svømmeklub afsted til deres første weekendstævne, der foregik i Horsens. Det er det årlige Rema 1000 Horsens Cup, der blev afholdt i Aqua Forum Horsens.

Op til stævnet havde fokus i den daglige træning været lagt på teknik og mental træning. Det gav pote, da alle viste klare forbedringer af deres tekniske færdigheder ved stævnet. Flere viste også at de havde kontrol over det mentale.

-- annonce ---

”Vi har taget et sats og forsøgt at give en glemt del af træningen meget plads, nemlig den mentale træning. Vi er nået rigtig langt med både vejrtrækning, tanker, viljestyrke og mange andre mentale discipliner” udtaler cheftræner for AAIF Svømning, Stefan Stenberg. ”Det sammen med teknikken gav virkelig gode resultater. Vi har fået flere medaljer med os hjem end sidste år, på trods af at vi endnu ikke har trænet hårdt. For mig viser det blot at vi er på rette vej!”

Resultaterne blev også mange – 6 medaljer, heraf 1 af guld, 1 af sølv og 4 af bronze. Herudover fik alle mindst 3 personlige rekorder med sig hjem – nogle nåede endda at rydde bordet med 100% PR.

Bastian Stausholm Larsen kvalificerede sig til VÅM i 400m medley. Det sker efter han har øget træningsmængden betydeligt i denne sæson.

Derudover kan det flot fortælles at to svømmere ved stævnet svømmede sig under kravtiderne til VÅM. De strenge kvalifikationskrav gør det svært for svømmerne at komme under grænsen. Mads Mølgaard tog kravtiden i 200m medley og Bastian Stausholm Larsen nåede kravtiden i 400m medley. De er derfor klar til de Vestdanske Mesterskaber 2020.

”Ud over at resultaterne var flotte viste holdet sig meget socialt, hvilket er ligeså vigtigt ift. et hårdt trænings- og stævneprogram. Aabybro er kendt for deres sammenhold og denne gang var det endnu bedre end før! Dejligt at være en del af!” slutter cheftræner Stefan Stenberg.