Aabybro Mejeri vinder dansk gourmet-pris

Aabybro Mejeri. Foto: Jammerbugtposten.dk.

Aabybro Mejeri vinder dansk gourmet-pris

Aabybro Mejeri vandt gourmet-prisen 2023 med Gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt fra Aabybro Mejeri og kan dermed kalde sig vinder i kategorien Smør og blandingsprodukter.

-- annonce ---

I 2002 fik Aabybro Mejeri, i samarbejde med en restaurant i Frederikshavn, idéen om at lave en helt særlig smør med sydesalt fra Læsø.

– Det viste sig at være en ret god ide, for gæsterne fra restauranten var så vilde med smørret, at de valfartede til Aabybro mejeri for at købe smørret, fortæller mejeriejer Niels Henrik Lindhardt.

Foto: Aabybro Mejeri

I dag serveres smørret på mange Michelin-restauranter.

Om vinderen siger dommerne:
Gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt fra Aabybro Mejeri

De velvoksne 2,5 % salt markerer sig tydeligt, men det balanceres til dels af en flot syre – og dels kommer saltsmagen til sin ret, så snart smørret rammer et stykke brød. Det er i samspillet med brødet, at produktet virkelig skinner! Konsistensen er fast, og den holder sin form, også når den får noget temperatur. Klassisk smørsmag, men med mange fine nuancer. En intens brødsmør på meget højt niveau.

N.H. Lindhardt, mejeriejer Aabybro Mejeri, siger: ”Det er vel nok dejligt. Vi knokler katme også for at lave noget ordentlig smør. Jeg er meget taknemlig over, at vores gamle håndværk på Aabybro Mejeri stadig kan være blandt det bedste. Vi har også trænet lidt. Vi har jo produceret smør siden 1888 på Aabybro Mejeri. Vi vandt med samme smør ved den første Gourmetprisen i 2003 og igen i 2018.”

Om Gourmetprisen fra Mejeriforeningen

Gourmetprisen blev indstiftet i 2003 af Mejeriforeningen. Prisen bliver uddelt for at fejre det store, mangfoldige udvalg af oste og mejeriprodukter i verdensklasse fra de danske mejerier og for at synliggøre den høje kvalitet, diversitet og innovation på mejerierne. Alle landets mejerier inviteres til at indsende deres bedste og mest velsmagende produkter i fem kategorier: Hård ost, Blød ost, Smør og blandingsprodukter, Konsummælksprodukter samt Is.

Forud for kåringen smager Gourmetprisens dommerpanel sig igennem en lang række mejeriprodukter for til sidst at finde 15 finalister, heraf fem vindere – en i hver af de fem kategorier.

LÆS OGSÅ: Kasseapparat stjålet i Sport & Kulturcenter Brovst