Aabybro Mejeri hædret med to førstepladser ved årets Gourmetpris
Aabybro Mejeri har fået velfortjent anerkendelse ved Mejeriforeningens årlige konkurrence, Gourmetprisen 2025, hvor nogle af landets dygtigste dommere har smagt sig igennem 71 danske mejeriprodukter. I år blev det til hele to førstepladser til mejeriet – én for deres kærnede smør og én for deres pistacieis.
I kategorien Smør og blandingsprodukter tog Aabybro sejren med deres Gammeldags kærnede smør med Læsø sydesalt. Dommerne roste blandt andet produktets visuelle udtryk og konsistens, og kaldte smagen “frisk og græsset” med en god balance.

Også i Is og desserter fik Aabybro Mejeri en topplacering – denne gang for deres Danske flødeis med pistacie, som dommerne fremhævede for sin rene smag og vellykkede tekstur. De lagde vægt på isens høje kvalitet og det håndværk, der ligger bag produktet.

Dommerne ved, hvad de taler om
Bag bedømmelserne står et stærkt hold: Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, Bocuse d’Or-vinder i 2023, Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær med tre Michelin-stjerner, Rasmus Holmgaard, Mejeriforeningen og madiværksætter, og Timm Vladimir, kendt fra både tv og sin madskole. De vurderer produkterne ud fra smag, originalitet og gastronomisk værdi – og kommentarerne vidner om stor respekt for Aabybro Mejeris tilgang.
“Den smager jo vanvittigt godt,” lød det blandt andet om smørret, og isen blev rost for sine “håndværksmæssige færdigheder”.
Aabybro Mejeri har endnu en gang bevist, at de hører til i den absolutte superliga af danske mejerier.
Gourmetprisen
Gourmetprisen uddeles hvert år af Mejeriforeningen med det formål at hylde danske mejeriprodukters gastronomiske værdi. Alle typer af mejeriprodukter kan være med i konkurrencen. Produkterne skal være produceret i Danmark, og dommerne finder tre finalister og kårer en vinder ud fra blandt andet smag, originalitet og x-faktor.
Der kåres en vinder i hver af disse fem kategorier:
- Konsummælksprodukter (det er for eksempel mælk, creme fraiche, yoghurt, hytteost og lignende)
- Smør og blandingsprodukter
- Bløde oste (det er for eksempel skimmelost)
- Hårde oste (det er for eksempel gul ost)
- Is og desserter