Aabybro – målrettet patrulje: bilister sigtet for voldsomt larmende udstødningssystemer

Arkivfoto: Nordjyllands Politi.

I den seneste tid har larmende og generende kørsel formodentlig præget dagligdagen for beboerne i Aabybro midtby.

Det vidner anmeldelser fra flere borgere i området i hvert fald om. Anmeldelser, der medførte, at Nordjyllands Politi sendte en målrettet patrulje til Aabybro tirsdag den 2. marts.

-- annonce ---


Og dét gav pote.

Ved 19-tiden observerede politiet nemlig en personbil, som accelererede kraftigt efter at være kørt ud af en rundkørsel, dog uden at overtræde gældende hastighedsgrænse.

Men lyden fra bilens udstødningssystem var derimod voldsom – og ganske unødvendig.

Politiet standsede derfor køretøjet til kontrol. Det viste sig, at bilen var påmonteret en sportsudstødning, der selv når bilen holdt i tomgang udgav en dyb brummen. Politiet sigtede derved bilisten for at have ført sit køretøj således, at det afgav unødvendig støj. Sigtelsen resulterede bl.a. i en bøde på 2.500 kr. for brud på færdselsloven.

Senere på aftenen, ved 21-tiden, lagde politiet ligeledes mærke til en bil, som afgav en voldsom larm på samme strækning. Bilisten kørte ikke hurtigere, end loven tillader, men gassede derimod flere gange kraftigt op, så lyden fra bilens udstødningssystem tordnede enormt – formodentlig til gene for nabolagets beboere.

Politiet standsede derfor bilen til kontrol og henvendte sig til føreren af bilen.

På lige fod med den bilist, som var sigtet to timer forinden, havde dette køretøj også påmonteret et særpræget udstødningssystem – en dobbeltudstødning. Selv når bilen holdt i tomgang, brummede udstødningen dybt.

Politiet sigtede bilisten for at have ført sit køretøj således, at det afgav unødvendig støj. Igen faldt bøden på 2.500 kr. for brud på færdselsloven.

Er dit nabolag plaget af generende eller farlig kørsel? – Bestil en betjent

Hvis du oplever, at der køres for hurtigt på en strækning eller vurderer behov for en knallertkontrol, kan du anmode politiet om at gennemføre en færdselskontrol på stedet.
Bestil en færdselskontrol på politi.dk